Return to the Blue Lagoon (1991)

  To forældreløse krøltoppe strander på en sydhavsø. Da de bliver teenagere, må de klare sig selv - og stadig flere af livets prøvelser.


  YNKELIGT

  Sammenhængende film:

  The Blue Lagoon (1980)

  Return to the Blue Lagoon (1991)

   

  Ganske enkelt aparte ynkelig efterfølger til 1980-originalen, med helt nyt skuespillerhold og et plot, der skriger til himmelen af mangel på situationsfornemmelse. "Return to the Blue Lagoon" lever udelukkende videre på forestillingen om, at to veldrejde teenagere med respektive velbølgende kroppe på en varm sydhavsø alene kan forme "en god historie".

   

  Blebørn på øde ø

  De er blebørn, da de strander på øen. Året er 1897, og pigens mammy er med på den lille båd, der er på flugt fra et kolera-ramt sejlskib. En dreng uden forældre er med, og snart bliver moderen syg og dør - heldigvis først da børnene er vokset sig lidt større og kan klare sig selv i udkantsverden.

   

  De gror og de gror

  De gror og gror, de små, og snart er de teenagere! Nu starter dramaet først for alvor, og ligesom i den første film er der fuld fokus på kønsmodningens spændinger - hér blot en del niveauer mere lattervækkende. Pigen får sin første blødning "dernede" og føler sig som en rigtig kvinde.

   

  Jern på

  Drengen vågner med det største jern på ("Det gør jeg ofte nu, men jeg har lært, hvordan jeg får det til at gå væk!"), som han forklarer sin "søster". Snart er drifterne i kog, og måske kan de to smelte sammen sådan for alvor? Kissemissen må dog vente lidt, for nu banker uventede gæster på, og kriserne står i kø.

   

  Stærke farver

  2'eren savner dén snert af sydhavscharme, som 80'erfilmen trods alt besad. Helt ad helvede til går det dog med skuespillet, hvor særligt Milla Jovovich tangerer det rigtigt ubehjælpsomme. Læg dertil en sødladen fortællestil, der hylder de stærke farver og det medforklarende i både dialog og musik, og du har en familiefilm af den mere klæbrige slags.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1991, USA, Eventyr, Drama, Romantik, Teenagere, Børn på film, 102 min.

  Dansk titel: Tilbage til den blå lagune
  Instr: William A. Graham Prod: William A. Graham Manus: Leslie Stevens Baseret på: bogen "The Garden of God" af Henry De Vere Stacpoole Foto: Robert Steadman Klip: Ronald J. Fagan Mus: Basil Poledouris
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation