Happy Valley [2] (2016)

  En kvindelig betjent med rod i privatlivet får en sag, der udvikler sig i langt farligere retning, end hun er vant til i det daglige.


  BETÆNDT SPÆNDING #2

  Sammenhængende i denne serie:
  Happy Valley [1] (2014)
  Happy Valley [2] (2016)

  Mareridtet vil ingen ende tage for politibetjenten Catherine Cawood: Arbejde og privatliv smelter sammen på en meget ubehagelig måde, især fordi morderen fra 1. sæson, Tommy Lee Royce, bliver ved med at spøge... selvom han sidder i fængsel.

  Salt i det åbne sår
  Royce strør således konstant salt i det åbne familiesår, og Catherine er længe om at erfare, hvordan han kan trække i tråde og påvirke barnebarnet Ryan til at ønske sig et forhold til ham – som dén far, han rent faktisk er til ham.

  Kriminel højspænding
  Anden sæson af "Happy Valley" fortsætter fint den kriminelle højspænding, som den sitrer i det smukke engelske bakkelandskab. Ikke mindst fordi vi hér får et særdeles betændt sidetema, hvor kriminalbetjenten John Wadsworth kommer ud på et sidespor efter et sidespring, hvor der til sidst ikke synes at være nogen udvej.

  Sidespring med terrortwist
  Denne sidespringshistorie med et terrortwist er meget stærkt beskrevet, med alt hvad det indebærer af fuldpakke dårlig samvittighed, svingende håb og frustration, og Kevin Doyle mestrer svingningerne i dette portræt.

  Solidt omdrejningspunkt
  Sarah Lancashire er stadig seriens solide omdrejningspunkt, og der er blevet lidt længere mellem tudeturene – måske fordi arbejdet har hærdet hende. Det er i hvert fald ikke fordi, der er blevet mindre at tude over, og hen imod sæsonens afslutning står hun bogstavelig talt med flere menneskers liv i hænderne.

  Overvejende rolig
  Fortællestilen fortsætter sin overvejende rolige færd med fokus på nærhed og stærk personkarakteristik. Der er slagsider i retning af særligt alt for meget musik, men den optræder heldigvis kun i særligt tilspidsede situationer. Her fylder den til gengæld også alt for meget.
   

  Skabt af kvinder

  "Happy Valley" er skabt af kvinder: Instrueret, skrevet og handlingsmæssigt centreret omkring kvinder. Ind imellem fornemms et feministisk touch, særligt når de "små" mænd skal ned med nakken, og dem er der skrevet en hel del ind af i anden sæson. Nogen kvælende dagsorden sætter denne bagvedliggende dramatik dog ikke.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024