Captain America: The Winter Soldier (2014)

  En superhelt forklædt som småborgerlig amerikaner trækkes ind i et livsfarligt spil, hvor hans evner meget vel kan redde kloden.


  STORE ARMBEVÆGELSER

  + PLUS: udvalgte velkoreograferede actionscener
  -MINUS: tør lommefilosofi | ingen fremdrift | gumpetung

   

  Sammenhængende film:
  Captain America: The First Avenger (2011)
  Captain America: The Winter Soldier (2014)
  Captain America: Civil War (2016)

  Andet kapitel i serien om den kunstigt maskuliniserede lilleputter Steve Rogers har store temaer som verdensfred og truende apokalypse på tapetet, men hvor første film havde en sprælsk fremdrift, er opfølgeren præget af tør lommefilosofi og forudsigeligt effektmageri.

  Kamp for verdensfreden
  Som superhelten Captain America folder Steve Rogers sig rigtigt ud. Han er ikke bleg for at tage chancer i kampen for verdensfreden, og heldigvis får han kvalificeret hjælp fra typer, der også er udrustet over middel.

  Fremdriften udebliver
  Filmen er overraskende gumpetung: Fremdriften udebliver, og eventyret er begrænset til få velkoreograferede scener. Alt herudover er decideret kedsommeligt og uinspireret.

  Flittige krumspring
  Dedikerede fans af tegnserierne vil muligvis finde det salvelsesfuldt, at filmen tager sig god tid til at beskrive de mere ”samfundsmæssige” problematikker omkring superheltens flittige krumspring.

  Effekt-tungt
  Men generelt er 2’eren en langsommelig filmoplevelse, hvor den primære kilde til underholdning er effekterne – og de er, trods Oscar-nomineringen – ikke engang overbevisende.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2014, USA, Science Fiction, Action, Eventyr, 136 min.

  Dansk titel: Captain America: The Winter Soldier
  Instr: Anthony Russo Prod: Kevin Feige Manus: Christopher Markus, Stephen McFeely Baseret på: tegneserie af Joe Simon & Jack Kirby Foto: Trent Opaloch Klip: Jeffrey Ford, Matthew Schmidt Mus: Henry Jackman
  Priser
  • AAN - Bedste visuelle effekter