Due Date (2010)

  En forretningsmand haster hjem til sin kones første fødsel. Men da han render ind i en mildest talt særpræget mand med en hund, begynder alt at gå skævt.


  UD PÅ OVERDREVET

  Fire mænd har skrevet manuskriptet til denne potentielt rigtig morsomme komedie. Men "Due Date" glider – efter en lovende begyndelse – stille og roligt ud på overdrevet, hvor jordforbindelsen ryger, og hyper-komikken tager over.

   

  Umage par

  Robert Downey Jr.s Peter Highman og Zach Galifianakis Ethan Tremblay står ellers rigtig godt til hinanden som filmens meget umage par, der efter en kikset episode i et fly nu hænger på hinanden. Sammen er de nødt til at gennemleve en road trip på tværs af USA, og det skal helst gå lidt hurtigt, for Peters kone er ved at gå i fødsel.

   

  En tålmodighedsprøve

  Det bliver en meget stor tålmodighedsprøve for forretningsmanden Peter, for Ethan Tremblay er alt andet end gennemsnitlig og kender desuden ingen besøgelsestid. I denne kugleskøre sammenstilling finder vi kilder til potentielt meget morsomme scener, og der opstår da også en lille håndfuld guldkorn, men ikke mere.

   

  Små og store signalforvirringer

  Mest balanceret står komedien, når den beskæftiger sig med de små og store signalforvirringer mellem de umage mænd. Og når Galifianakis kommer i det emotionelle hjørne, hvor han skal aes med hårene (ligesom det medbragte hundedyr). Grænseoverskridende – og symptomatisk for Tremblay – går han i gang med at onanere i bilen med Peter liggende på sædet ved siden af. Og hunden følger trop med poten!

   

  Hysteriet tager over

  Hysteriet tager efterhånden over i usandsynlighedens tjeneste, og den helt igennem forudsigelige drejning fra total splittelse til tilnærmet venskab kan forme sig efter skabelon-manuskriptets linjer. Der er bittesmå biroller til Juliette Lewis og Jamie Foxx, og musikunderlægningen er klasisk komedie-drejet og ind imellem alt for anmassende.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, USA, Komedie, Dyr på film, Fly på film, Biler på film, Road Movie, 95 min.

  Dansk titel: Due Date
  Instr: Todd Phillips Prod: Daniel Goldberg, Todd Phillips Manus: Alan R. Cohen, Alan Freedland, Adam Sztykiel, Todd Phillips Foto: Lawrence Sher Klip: Debra Neil-Fisher Mus: Christophe Beck