Zoolander 2 (2016)

  En berømt model med meget lidt mellem ørerne genfinder sin gamle form sammen med sin tidligere ærkerival.


  PLAT UDEN KRONE

  Sammenhængende film:

  Zoolander (2001)

  Zoolander 2 (2016)

   

  15 år efter film nr. 1 er Ben Stiller og co. igen på banen: Mere af samme platte skuffe, men desværre uden ret meget bid i humoren - andet end sporadisk vellykkede scener, der udstiller ultimativ model-dumhed.

   

  Mirakler/katastrofer

  Supermodellen Derek Zoolander er gået i eksil, efter at karrieren er kørt i sænk. Men nu bringer nyheden om, at han har en (teenage)søn ham på banen igen. Hurtigt allierer han sig med sin forhenværende model-rival Hansel, og sammen kan de nok udrette mirakler/katastrofer.

   

  Diaglogen gnistrer

  Ind imellem slår særligt dialogen gnister. Her er det mest vellykkede de komplet snotdumme lingvistiske dumheder, som Zoolander fyrer af. Men der er også et par scener af højkomisk tæft, særligt når vores bøvede protagonister forgæves forsøger at agere kloge bag dumheden.

   

  Et skridt tilbage

  Generelt er "Zoolander 2" dog et skridt tilbage i et i forvejen tvivlsomt set up, og filmen blev da heller ikke godt modtaget af hverken kritikere eller publikum - kun de mest hardcore Zoolander-fans bakkede Stillers koncept op.

   

  En lang række cameos

  Filmen giver plads til en lang række cameos og spiller-sig-selv'er: Billy Zane, Susan Sarandon, Kiefer Sutherland, John Malkovich, Christina Hendricks og Benedict Cumberbatch, for blot at nævne nogle.

   

  Forventeligt overstyret

  Sjovest er Cumberbatch som den androgyne All, men det er altid underholdende at blive præsenteret flygtigt for store skuespillere, og det er Ben Stiller lidt af en ekspert i. En forventeligt overstyret ekstrem-musik er pøset ud over det hele, men det er også en del af den skøre komediegenres "koncept".  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024