2 temps 3 mouvements (2014)

  15-årige Victor flytter med sin mor fra Paris til Canada, hvor en ulykke sætter sit stærke præg på knægtens i forvejen vanskelige hverdag.


  ÆRLIGT DRAMA

  Overset fransk-canadisk drama; en ærlig og tankevækkende film om pubertet, identitet, seksualitet og alle de frustrationer, der rumsterer i hovedet på en 15-årig ung mand.

  En svær flytning
  Victor er netop flyttet med sin mor fra Paris til Quebec, og det er slet ikke nemt at finde sig til rette i et nyt land. Sorgen efter farens død noget tid forinden har heller ikke helt lagt sig.

  Afmagt og skyldfølelse
  Da Victor ved et uheld på en måde bliver medskyldig i en ung skoleelevs selvmord, præges han voldsomt af afmagt og skyldfølelse, og det smitter af på hans hverdag, hvor han har svært ved at passe skolen.

  Kompliceret forhold
  Også forholdet til moren er kompliceret. Der er i det hele taget alt for meget i hovedet på Victor, og kunsten er nu stille og roligt at komme på ret kurs igen. Her hjælper kontakten med søde jævnaldrende.

  Stærk indlevelse
  Christophe Cousins iscenesættelse er præget af en stærk indlevelse i teenagelivets prøvelser. Filmen er en smuk og enkel fortælling uden nogen form for omsvøb – og næsten helt fritaget for underlægningsmusik.

  Et smukt ansigt
  I Zacharie Chasseriaud har filmen desuden et uafrysteligt smukt ansigt. Spillet er fascinerende ægte og fuld af ungdommens smerte. Stilen holdes til sidste scene, filmen forbliver en kilde til både inspiration og eftertanke med en flot evne til dyrkelsen af skønheden og den bagvedliggende uro hos unge Victor – en dyrkelse, der leder tankerne hen på Gus Van Sant.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, Frankrig, Drama, Teenagere, Coming of Age, 85 min.

  Dansk titel: Deux temps trois mouvements
  Instr: Christophe Cousin Prod: Sonia Despars, Céline Maugis, Martin Paul-Hus Manus: Christophe Cousin Foto: Nicolas Gaurin Klip: Sophie Leblond