J. Edgar (2011)

  J. Edgar Hoover var chef for FBI i en menneskealder. I filmen ser hovedpersonen tilbage på et langt liv i magtens elite.


  TØRT & TAMT

  Ualmindelig kedelig og tør Clint Eastwood-fortolkning af FBI-chefen J. Edgar Hoovers karriere, der strakte sig over talrige årtier.

  I magtens elite
  Leonardo DiCaprios J. Edgar ser tilbage på sit liv i magtens elite. Samtidig følger filmen chefens sidste tid, i en pænt sagt ikke vellykket alderdoms-makeup.

  Kejtet og indsigtsløst
  Hen ad vejen kommer filmen overfladisk ind på Hoovers påståede undertrykte homofile tendenser - både kejtet og indsigtsløst må dertil siges.

  Ekstremt stiliseret
  Generelt er "J. Edgar" en ekstremt stiliseret, men også gabende uinteressant og overlang biografisk film. Det stiliserede kommer til udtryk i en endeløs visuel voldtægt af gennemkomponerede billeder i stram trepunktsbelysning.

  Ikke meget juice
  Leonardo præsterer pænt og vokser lidt med opgaven, men der er ikke meget juice i historien til rigtig at brænde igennem - paradoksalt nok, når nu filmen i dén grad burde trække i trådene, der holdt manden oppe. Clint Eastwood har selv begået den diminutivt-primitive underlægningsmusik, der heldigvis ikke kvæler lydsiden.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024