Kysset som fikk snøen til å smelte (1997)

  Et venskab mellem dreng og pige kommer i vanskeligheder, da en ny dreng flytter til byen, og kærligheden spirer mellem fyrene.


  KEJTET FLIRT

  Frank Mosvolds kortfilmatisering af Tor Fretheims ungdsomsbog vandt priser på både Hamburg Lesbian and Gay Film Festival og Torino International Gay & Lesbian Film Festival i 1998. Der er da også noget herligt autentisk over tilgangen til de uskyldige homoseksuelle flirts i norske by-vinterlandskaber anno 1997. Men nogen dybde når filmatiseringen ikke helt, selvom stoffet er universelt.

   

  Romantiske interesser

  Venskabet mellem teenagerne Peder og Cecilie kommer i fare, da den nye dreng Stian flytter til byen. For det skal snart vise sig, at begge har romantiske interesser i Stian, og det er selvsagt i risikozonen for at blive noget værre rod.

   

  Barn af sin tid

  Korftilmen er virkelig et barn af sin tid og suger masser af atmosfære ud af sine norske locations. Som et "sprødt" virkemidel brager popgruppen Aprils musik ud over stort set det hele, og det er både en tidsbilledefaktor men også en hæmmende klods om benet på den potentielle unge ærlighed.

   

  Uhøjtideligt spil

  Spillet mellem de tre i trekantsdramaet er dejlig uhøjtideligt, ligesom Brian Harding drager nytte af de nævnte locations som en fin medspiller.

   

     Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, Norge, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, Teenagere, 22 min.

  Dansk titel: A Kiss in the Snow
  Instr: Frank Mosvold Prod: Ivan Gasparini Manus: Tor Fretheim Baseret på: roman af Tor Fretheim Foto: Brian Harding Klip: Frank Mosvold Mus: April
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation