Fortress 2 (2000)

  En undsluppet fange havner i et topsikret rumfængsel, hvor flugt synes umulig. Men hjemme på moder Jord er kernefamilien i fare, så der må handles hurtigt.


  UBEHJÆLPSOMT

  Sammenhængende film:

  Fortress (1992)

  Fortress 2 (2000)

   

  Ubehjælpsomt

  Forventeligt b-filmspræget efterfølger til den otte år ældre og ganske vellykkede "Fortress". Her i 2'eren er indpakningen ubehjælpsom, og man får næsten den opfattelse, at det er med vilje, at begivenhederne skal falde så kejtet i den tilsvarende kejtede og billigt udseende rum-fængsels-scenografi.

   

  Saftig action

  Ind imellem er der dog saftig action- og fængselsjuice at presse fra Geoff Murphys instruktion. Men sammenklipningen, skuespillet og det interstellariske fængselsvæsen er alt andet end troværdig. Det tager dog ikke underholdningsværdien fra "Fortress 2" - en del af underholdningen ligger jo netop i det ubehjælpsomme.

   

  Det tunge skyts

  Alt det tynge skyts bliver sat ind for at rive vores helt fra originalfilmen ud af kernefamilieidyllen og tilbage i fængsel. Denne gang i det ydre rum, hvor flugt burde være umulig. Alle indsatte får nemlig skudt en ubehagelig dims ind i kroppen, der registerer stort set alt ved deres gøren og laden, så hvordan får John Henry lige knækket dén nød og samtidig skovlen under den sleske fængselsinspektør?

   

  Billigt look

  Det billige look bølger noget i kvalitet, hvis man kan sige det sådan. Og ud af denne bølgegang opstår der pludselig ganske fint koreograferede rumperspektiver med Jorden i baggrunden. Ligeså ofte er det dog de høje fnis, der stjæler filmoplevelsen, når både stift spil og tilsvarende iscenesættelse sætter dagsordenen.

   

  Eneste genganger

  Christopher Lambert er den eneste genganger i skuespillerfeltet fra den oprindelige film, men han har svært ved at trække læsset i et produktion, der er sat i verden allermest for at score kassen på den oprindelige films succes. Oceaner af (kikset) musik sørger for den helt rette, utvetydige stemning fra start til slut.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Luxembourg, Action, Science Fiction, Fængselsfilm, 92 min.

  Dansk titel: Fortress 2
  Instr: Geoff Murphy Prod: John Flock Manus: John Flock, Peter Doyle Baseret på: karakterer af Steven Feinberg og Troy Neighbors Foto: Hiro Narita Klip: James R. Symons Mus: Christopher Franke