The Misfit Brigade (1987)

  Et tysk panserregiment sendes på selvmordsmission til østfronten i tiden efter det tyske nederlag ved Stalingrad.


  USKØNT & FLAKKENDE

  Den succesrige danske forfatter, Sven Hazel, der blev født som Børge Willy Redsted Pedersen, fik i 1987 filmatiseret en af sine romaner med en lille flok kendte skuespillere i hovedrollerne.

  Blacklistet forfatter
  Hazel var ganske vist succesrig i udlandet, men i Danmark var han nærved blacklistet, da det var kommet frem, at han selv havde en fortid i militæret - på tysk side - og nægtede dette faktum.

  Ubehjælpsom film
  "Døden på larvefødder" er den danske titel på roman og film, og hvis filmens niveau spejler bogens, er der ingen tvivl om, at triviallitteratur er et pænt ord.

  Decideret primitivt
  Filmen er i hvert fald både ubehjælpsom og fladpandet. Niveauet er mange steder decideret primitivt, og nogen medrivende eller troværdig krigsfilm er det ikke. Værst står de grinagtige kampscener - lidt bedre er de klichémættede soldater-kammeratskabsscener med øl og hornmusik.

  Uskønt & flakkende
  Det kniber med andre ord fra ende til anden for "The Misfit Brigade" - en uskøn og flakkende b-filmoplevelse helt uden æstetisk sans.

  Danske islæt
  Så er det selvfølgelig (for en dansker) fornøjeligt at lægge mærke til de danske islæt. Mest synlig er Klaus Pagh i en mikroskopisk rolle som uheldig soldat, men det er også danske Ole Høyer, der har leveret den stereotype og støjende musik.

  Danske producere
  Filmen er produceret af Just Betzer og Benni Korzen - samme år i øvrigt som de producerede den anderledes vellykkede og succesrige Babettes gæstebud (1987).

  Autoritet i biroller
  I mindre biroller som ledende nazister træder David Carradine og Oliver Reed ind og tilfører enkelte scener tiltrængt autoritet. Men det er en meget ringe trøst i den bundrådne helhed.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, Storbritannien, Krig, Action, 100 min.

  Dansk titel: Døden på larvefødder
  Instr: Gordon Hessler Prod: Just Betzer, Benni Korzen Manus: Nelson Gidding Baseret på: roman af Sven Hassel Foto: Djordje Nikolic Klip: Robert Gordon, Ron Kalish Mus: Ole Høyer