Frank (2014)

  En keyboardspiller headhuntes til et rockband, hvor forsangeren render rundt med et gigantisk hoved udenpå sit eget.


  SKÆBNEN BAG MASKEN

  Alternativt for det alternatives skyld. Det er dén fornemmelse, man sidder tilbage med efter halvanden time i selskab med komedien, "Frank". Det er skævt, det er syret, men det er ikke særlig godt.

  En mærkelig forsanger
  Frank er leder i et rockband og har dét særkende, at han altid render rundt med et gigantisk kunstigt hoved uden på sit eget. Efter sigende sover han også med det på.

  Ganske uforberedt
  Det er selvfølgelig svært fascinerende for det nye bandemedlem, Jon, der kommer med på et afbud og kastes ud i Franks særheder sådan ganske uforberedt.

  Skæbnen bag masken
  Men Frank kan godt føre en samtale gennem det mystificerende klovnehoved, og ligeså stille og roligt går det op for Jon, hvad det er for en skæbne der gemmer sig bag det skøre og skæve ansigt.

  Tomme tønder..
  Filmen "Frank" har i virkeligheden ikke meget andet at byde på end det mærkelige hoved. For kradser man lidt i ansigtslakken, sidder man tilbage med en meget hul filmoplevelse, som det i bedste fald lige nøjagtig er til at smile skævt ad.

  Hund i et spil kegler
  Bag facaden leverer Michael Fassbender en fair præstation som forsangeren med et twist - eller to, skal det vise sig. Domhnall Gleeson er hunden i et spil kegler mellem de skøre musikere, men han brænder ikke igennem i en tyndt skrevet rolle.

  Svingende
  Resten af bandet er udfyldt af svingende skuespil. Filmen lider generelt af sine egne uforudsigelige op- og nedture og en stemning, der aldrig finder en afklaring - skal det være alvor eller spøg?

  Snarere krukket end elegant
  Her er masser af kække kamerature og optempo-musik til at sætte "Frank"-sagaen i en kreativ kontekst, men resultatet er snarere krukkeri end kunstnerisk elegance.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2014, Storbritannien, Irland, USA, Komedie, Drama, Musik, 95 min.

  Dansk titel: Frank
  Instr: Lenny Abrahamson Prod: David Barron, Ed Guiney, Stevie Lee, Andrew Lowe Manus: Jon Ronson, Peter Straughan Foto: James Mather Klip: Nathan Nugent Mus: Stephen Rennicks
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation