Mr. Holmes (2015)

  Den 93-årige mesterdetektiv, Sherlock Holmes, er ved at blive senil og passes på sit landsted af en kvinde og hendes kvikke søn.


  DEMENT DETEKTIV

  Hér bliver Arthur Conan Doyles mesterdetektiv, Sherlock Holmes, vakt alternativt til live. I en kvikt skrevet historie om alderdom, senilitet og afmagt - baseret på Mitch Cullins roman, "A Slight Trick Of the Mind".

  Smukt landsted
  Sherlock Holmes er 93 år gammel og bor alene på sit smukke landsted. Det vil sige, han har en hushjælp, og hun har en søn - og sønnen er ikke alene nysgerrig, han holder også Holmes og hans hjerne i gang.

  Fænomenalt portræt
  Filmen fungerer først og fremmest takket være Ian McKellens fænomenale portræt af den aldrende detektiv. Ærligt og personligt, uden filter og med en dybde der giver genlyd ud blandt publikum.

  Smittende livsglæde
  Men "Mr. Holmes" har også en smittende livsglæde over sig, en fint formidlet charme om venskab på tværs af generationer, om at miste hukommelsen men alligevel holde fast i det, man trods alt kan huske.

  Meget på hjerte
  Unge Milo Parker er perfekt castet som den ca. 12-årige Roger, hushjælpens søn der har så meget på hjerte og en hjerne, der nærmest kan matche den skarpe detektivs. De to mødes ikke mindst, når Holmes’ bistader skal passes, men de tager også gerne en dukkert i havet, der ligger ikke langt derfra.

  Smukke perspektiver
  Billedperspektiverne er smukke, ikke mindst i den skønne natur omkring landstedet, men også i et flot genskabt billede på tiden lige efter Anden Verdenskrig. Man kunne have ønsket sig en dybere og mere omhyggelig inddragelse af de mange stemninger. Ofte er de fantastiske komponerede billeder af naturen serveret i alt for hurtige klip, og det er ærgerligt.

  Nomineret til 8 priser
  Carter Burwell har komponeret "ægte britisk" underlægningsmusik, der ind imellem stjæler billedet lidt for meget. Ian McKellen blev nomineret til ikke færre end 8 priser rundt omkring på festivaler for sit portræt af Sherlock Holmes - uden at vinde.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2015, Storbritannien, USA, Drama, Mystik, Børn på film, 104 min.

  Dansk titel: Mr. Holmes
  Instr: Bill Condon Prod: Iain Canning, Anne Carey, Emilie Sherman Manus: Jeffrey Hatcher Baseret på: roman af Mitch Cullin Foto: Tobias A. Schliessler Klip: Virginia Katz Mus: Carter Burwell