Career Girls (1997)

  To veninder mødes for at opfriske minder og møde gamle venner fra den sursøde ungdomstid.


  VENINDESNAK

  "Career Girls" er en dybest set en venindesnak på halvanden time: Hannah og Annie er to gamle veninder, der har boet sammen i nogle år. Nu mødes de igen for at opfriske gamle minder af både lykkelig og tragisk karakter.

  Småbanalt og tungt
  Hvad der nok kunne have været dramatisk og morsomt bliver i stedet småbanalt og tungt, en forceret rejse i en sortseende og svært gennemskuelig privat-sfære.

  For langt og rodet
  Man har allerede meget svært ved at engagere sig i filmens alt for lange og rodede begyndelse: tilsyneladende og uforklaret lettere debile kvinder ter sig underligt i en meget lille lejlighed.

  Nutidige scener er interessante
  Det handler om mænd og om sex og om at kunne enes i livet. Scenerne fra nutiden, hvor pigerne kører rundt på udkig efter gamle minder, er langt mere interessante end oceanerne af flash backs.

  To kvinder spiller fire roller
  Skuespillet er delt op i fire præstationer fordelt på to kvinder: begge skal spille to sider af samme person, og det gør Katrin Cartlidge og Lynda Steadman, midt i rodet, meget overbevisende.

  Uinspireret venindefilm
  De to er således lyspunkter i en generelt meget uinspireret venindefilm, der aldrig rigtig finder ud af, om den vil være komedie eller drama.

  Mike Leigh ude af balance
  Det kan undre, når nu instruktør Mike Leigh er den mester, han er, udi at finde ind til kernen i sine ofte stærke og prisvindende britiske dramaer.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1997, Storbritannien, Frankrig, Drama, 89 min.

  Dansk titel: Career Girls
  Instr: Mike Leigh Prod: Simon Channing-Willliams Manus: Mike Leigh Foto: Dick Pope Klip: Robin Sales Mus: Marianne Jean-Baptiste, Tony Remy
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation