Dirty Dancing (1987)

  En sexet ny dans bliver uimodståelig for amerikanske piger. Især fordi instruktøren er en rigtig pigebedårer...


  TEENAGE-GNIDNINGER

  Det er sommeren 1963, og de unge fra college slentrer rundt med bøgerne under armene og kondomerne i penalhuset. Ungdomsoprøret er ikke helt så vildt som i lille Danmark, men for den unge Baby Houseman udgør den nye type beskidte dans, Dirty Dancing, oprør nok. Hun bliver veninde med en dygtig danser.

  Specielt univers
  Nu trækkes Baby ind i dét specielle univers, som omklamrer "Dirty Dancing". En dans, hvor man virkelig kommer hinanden ved, idet man står og gnider sig op og ned ad hinanden i bevægelser, der mildest talt minder om parringsritualet.

  Danse-gnister
  Naturligvis forelsker Baby sig i den fikse danseinstruktør John Castle, og kærligheden gløder, når deres endebalder og kønsdele gnide-mødes til de sprøde toner fra ghettoblasteren.

  Designet til teenagepiger
  "Dirty Dancing" er designet til teenagepiger over hele verden, og hvor de dog tog filmen til sig! Den blev en kæmpe succes, tro det eller lad være. Historien er meget forudsigelig, der er ingen udfordringer at hente her. Det er der heller ikke i skuespillet – det er fladt og uden gnist.

   

  Ørehænger-Oscar

  I særlig grad savner Patrick Swayze troværdig udstråling. Hvilket barn af 70-80'erne husker ikke hittet "I've Had the Time of My Life", der tilmed vandt en Oscar og blev spillet til ukendelighed i årevis efter premieren...  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, USA, Romantik, Drama, Teenagere, 97 min.

  Dansk titel: Dirty Dancing
  Instr: Emile Ardolino Prod: Linda Gottlieb Manus: Eleanor Bergstein Foto: Jeff Jur Klip: Peter C. Frank Mus: John Morris
  Priser
  • AA - Bedste sang ("I've Had the Time of My Life")
  • GG - Bedste sang ("I've Had the Time of My Life")
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Grey)
  • GG-N - Bedste skuespiller (Swayze)