Fatal Attraction (1987)

  Mens konen er på ferie med datteren har succesfamiliefaderen en hæsblæsende erotisk affære med en kvinde. Men hun vil under ingen omstændigheder sige stop.


  LÆKKER THRILLER

  Da Beth Gallagher og datteren Ellen tager på miniferie til Beths forældre, får husbond og far Dan Gallagher huset for sig selv. Ved et tilfælde møder han den blonde Alex Forrest, og de kan ikke stå for hinanden.
   

  Hedt forhold

  Nu indleder de et hedt forhold. Dan er fast besluttet på, at det kun skal være et lille sidespring, og at han har glemt alt om Alex, når Beth kommer hjem igen, men Alex vil det anderledes. Hun begynder at terrorisere Dan og hans familie på det groveste.

  Lækker thriller
  "Fatal Attraction" er en lækker og effektiv thriller med gode skuespillerpræstationer fra især Michael Douglas og Glenn Close. Det er en film med en enorm kraft og spænding - og ude på overdrevet. Først det romantiske og overbevisende passionerede - siden skoleeksemplet på det psykologiske gys.

  Gyset understreges
  Fotograferingen med de skæve kameravinkler er god til at understrege gyset. Klipningen er hidsig. Trods stedvis vamle tendenser, fremstår "Fatal Attraction" som en solid og håndfast historie med effektiv underholdning.

  En gal kvinde
  Glenn Close er temmelig skræmmende som den gale forføreriske og hendes Oscarnominering kan accepteres, i særlig grad når man ser på hendes brillante skift mellem vild glæde og dyb sorg, en fornem karakteristik af en uligevægtig kvinde.
   

  Lige fatalt nok!

  At Anne Archer fik en Oscar for sine små skæve smil og tårer i øjenkrogene er måske lige "fatalt" nok. Michael Douglas er fint frustreret, og spiller flot en blanding af handlingslammet og overilet.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, USA, Thriller, Romantik, Drama, 119 min.

  Dansk titel: Farligt begær
  Instr: Adrian Lyne Prod: Stanley R. Jaffe, Sherry Lansing Manus: James Dearden Foto: Howard Atherton Klip: Michael Kahn, Peter E. Berger Mus: Maurice Jarre
  Priser
  • AAN - Bedste film
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Close)
  • AAN - Bedste birolleskuespillerinde (Archer)
  • AAN - Bedste manuskript
  • AAN - Bedste klipning
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste instruktør
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Close)
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Archer)