Fright Night (1985)

  Det er svært for en gyserentusiastisk teenageknægt at overbevise vennerne om, at naboen er en vampyr.


  GRINAGTIG VAMPYRGYSER

  Her er vi vidner til et særdeles vattet teenagegys fra midtfirserne. Handlingen centrerer sig om knægten Jerry, der er en meget ivrig gyserprograms-konsument på tv, men han er ikke så kæphøj, da en vampyr og hans hjælper pludselig flytter ind i det store, slotlignende nabohus.

  Medfødte talenter
  Det bliver svært at overbevise både vennen, den potentielle kæreste og vampyrdræberen fra tv-programmet om de nye naboer, så indtil beviserne kommer af sig selv, er Jerry alene oppe imod ekstremt overnaturlige kræfter - og en vampyr, der bestemt ikke sparer på sine medfødte talenter.

  Frastødende udtryk
  "Fright Night" er temmelig frastødende i sit udtryk - humoren halter, gysene er larmende, platte og overdimensionerede. Der er ingen balance mellem gys og komik, og begivenhederne overstyres til det pinagtige.

  Overdramatisk spil
  Skuespillet er tilsvarende overdramatisk, rollerne naive, dialogerne saftigt dumme. Effektmageriet står tilbage som eneste underholdning, og det holder langt fra i mål.

  Lever som kult
  Ikke desto mindre lever "Fright Night" som kult, og helt fremme i 2010’erne blev filmen genindspillet og fik sågar en efterfølger.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1985, USA, Gyser, Thriller, Vampyrfilm, Teenagere, 102 min.

  Dansk titel: Gysertimen
  Instr: Tom Holland (I) Prod: Herb Jaffe Manus: Tom Holland Foto: Jan Kiesser Klip: Kent Beyda Mus: Brad Fiedel, Tangerine Dream