Gremlins (1984)

  Nogle nuttede levende tøjdyr har den ulempe, at de bliver rigtig vrisne, når de bliver våde.


  NUTTEDE TØJDYR

  Sammenhængende film:
  Gremlins (1984)
  Gremlins 2 -The New Batch (1990)

  I en alt for spinkel og forudsigelig Chris Columbus-historie tager en far et mystisk levende tøjdyr med hjem til sin søn i julegave med besked fra forhandleren i China Town om, at tøjdyret aldrig nogensinde må blive vådt.

  Tøjdyrsinvasion
  Det sker naturligvis alligevel, og det viser sig, at tøjdyret formerer sig hæmningsløst, når det får vand på sig, og en masse ondsindede Gremlins, som dyret hedder, ser således dagens lys. Og så er det sin sag at få gjort kål på tøjdyrsinvasionen.

  Nuttede attituder
  Der er nuttede attituder og lyde nok fra de originale Gremlins til at bedåre selv den mest hårdkogte skolepige, mens menneskeskuespillerne mildest talt kun fungerer som en slags statister. Og det bliver i længden småpinligt og for meget af det gode, når filmen i så høj grad slår sig op som dukkefantasi.

  Larm i gaden
  Tøjdyrene og deres mange mekaniske bevægelser har taget magten, og dette effektunivers formår slet ikke alene at holde dampen oppe hele filmen igennem. Man taber interessen, og der bliver alt for meget umotiveret larm i gaden. Lyddesignet er altomsluttende.

  Sprudlende musik
  Den sprudlende og ikoniske musik af Jerry Goldsmith sørger for den genretypiske stemning. Temaet er senere blevet danmarkskendt som signaturen til Jakob Stegelmanns tv-udsendelse, "Troldspejlet".  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1984, USA, Fantasi, Komedie, Gyser, Teenagere, 111 min.

  Dansk titel: Gremlins
  Instr: Joe Dante Prod: Michael Finnell Manus: Chris Colombus Foto: John Hora Klip: Tina Hirsch Mus: Jerry Goldsmith