Girl, Interrupted (1999)

  En gruppe kvinder på en mentalanstalt bliver venner på en kringlet måde.


  GØGINDEREDEN

  Som en slags kvindeligt svar på mesterværket Gøgereden (1975) med Jack Nicholson, serverer instruktør James Mangold denne heftige, iltre og særprægede historie, kaldet "Girl, Interrupted".

  Fysiske & psykiske knubs
  Den forstyrrede Susanna Kaysen ankommer til en anstalt for forstyrrede ungmøer, og det bliver en hård start med mange fysiske og psykiske knubs. Især fra den dramatiske Lisa, der ikke har nogen hæmninger.

  Obskure oplevelser
  Dagene går på den sterile institution med helt faste rutiner, og Susanna genfinder efterhånden sit gamle jeg, blandt andet ved selv at bearbejde sine mange obskure oplevelser i en dagbog.

  En glædelig overraskelse
  Filmen er en glædelig overraskelse. Ikke den helt vilde trendy unghistorie - dette er noget andet. Til den positive oplevelse hører også en finurlig og stemningsfuld fotografering i flotte lyssætninger og et rigtigt pænt skuespil. Helt op på siden af "Gøgereden" kommer filmen dog slet ikke.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Tyskland, Psykologisk drama, Biografi, Fængselsfilm, 110 min.

  Dansk titel: Girl, Interrupted
  Instr: James Mangold Prod: Cathy Konrad, Douglas Wick Manus: James Mangold, Lisa Loomer, Anna Hamilton Phelan Baseret på: roman af Susanna Kaysen Foto: Jack N. Green Klip: Kevin Tent Mus: Mychael Danna
  Priser
  • AA - Bedste birolleskuespiller (Jolie)
  • GG - Bedste birolleskuespiller (Jolie)