Phantom of the Opera (1943)

  Efter at have fået sin fyreseddel fra operaen i Paris bliver en talentfuld violinist et omvandrende spøgelse.


  UDEN DE HELT STORE GYS

  Det er måske nok lidt svært at finde gåsehuden frem, når man i dag er tilskuer til Arthur Lubins 1943-udgave af Gaston Leroux' berømte roman, "Phantom of the Opera".

  Stiv i betrækket
  Filmen er lidt stiv i betrækket og sender næppe mange sind i den syvende himmel. Der er dog ind imellem grund til at glæde sig, men det bliver mest over flot udførte scener eller en særligt velspillet sekvens.

  Violinist spiller falsk
  Da en af pariseroperaens talentfulde violinister spiller falsk, bliver han promte fyret, og det er mere end han umiddelbart kan bære. Under farverige omstændigheder får violinisten syre i ansigtet, og må krybe i skjul. Siden genopstår han som det mystiske spøgelse på operaen - et spøgelse, der er ude på rigtig ubehagelig ballade.

  Farverigt billedmageri
  Nogen helt unik klassiker er det svært lige at få øje på i dette dramatiske spændingsstykke, men bestemt værd at se på grund af sit særegne og farverige billedmageri.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1943, USA, Gyser, Drama, Musik, 92 min.

  Dansk titel: Phantom of the Opera
  Instr: Arthur Lubin Prod: George Waggner Manus: Samuel Hoffenstein, Eric Taylor (I) Baseret på: roman af Gaston Leroux Foto: W. Howard Greene, Hal Mohr Klip: Russell F. Schoengarth Mus: Edward Ward (I)
  Priser
  • AA - Bedste farvefotografering
  • AA - Bedste interiørdekoration
  • AAN - Bedste musik
  • AAN - Bedste lyd