Need for Speed (2014)

  En ung mand med en veludviklet speederfod kører tværs gennem USA i en ombygget Ford Mustang for at deltage i et racerløb.


  UALMINDELIG DUMT

  Ud over det helt oplagte rush, hvor ekstremt potente biler kommer op i omdrejninger, er ”Need for Speed” virkelig en ynkelig actionfilm, der er begravet i krampagtige klichéer.

  At vise sit værd
  Racerkøreren Tobey Marshall vil meget gerne vise sit værd til et ganske særligt løb, og da han får nys om et løb for særligt indviede, fræser han tværs gennem USA i en ombygget Ford Mustang med 900 hestekræfter.

  Storsminket dulle
  Med sig om bord har han den storsminkede britiske dulle, Julia Maddon, der for nyligt gav ham røde ører ved at narre ham til at tro, at hun som de fleste kvinder ikke interesserede sig for biler.

  Bilkendernes madonna
  Men nej: Maddon viser sig at være en bilkendernes madonna med udstyret i orden, en slags mekaniker forklædt som feminist, og de to rystes efterhånden sammen i sportssæderne.

  Ultradumt manuskript
  Et særkende ved ”Need for Speed” er det i overdrevet grad ultradumme manuskript, der udelukkende har fokus på biljagter og høje omdrejninger.

  Dumplat
  Det kan være lækkert i sig selv, men filmen udvikler sig så dumplat, at man er tæt på at skrige, bare for at overdøve de latterlige replikker blandet med motorstøj.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, USA, Action, Thriller, Krimi, Biler på film, 132 min.

  Dansk titel: Need for Speed
  Instr: Scott Waugh Prod: John Gatins, Patrick O´Brien, Mark Sourian Manus: George Garins Foto: Shane Hurlbut Klip: Paul Rubell, Scott Waugh Mus: Nathan Furst