Anja og Viktor - i medgang og modgang (2008)

  Et ungt par har så meget rod i privatøkonomien, at det nemt kan friste at deltage i et reality-show med 1 million kroner på højkant.


  SERIEFILM PÅ LAVBLUS

  Sammenhængende film i serien:

  Kærlighed ved første hik (1999)
  Anja og Viktor (2001)
  Anja efter Viktor (2003)

  Anja og Viktor - Brændende kærlighed (2007)

  Anja og viktor - i medgang og modgang (2008)

  Love at First Hiccup (2009)

   

  Femte kapitel i "Anja og Viktor"-franchisen kredser omkring den moderne børnefamilies genvordigheder, tilsat lidt øknomisk rod og en masse lirum-larum-fyld. "Anja og Viktor - i medgang og modgang" er noget flad og tom, men udgør stadig glimtvis fair familieunderholdning.

   

  En million på højkant

  Det er gået lidt skævt for Anjas karriere i reklamebranchen, og den nyslåede kernefamilie har svært ved at klare sig alene på Viktors brandmandsindtægt. Da banken ikke vil låne dem til at købe en andelslejlighed, føler parret sig fristet af at deltage i det smarte tv-realityshow "I medgang og modgang", hvor 1 mio. kr. snart er på højkant.

   

  Har sine glimt

  Hele paletten af standard-biroller i serien er på plads (Joachim Knop, Karl Bille, Jonas Gülstorff), denne gang spædet op med Birgitte Hjort Sørensen i rollen som over-tøflen-kvinden Regitze - en sjov og meget hysterisk-temperamentsfuld rolle, der har sine glimt. De sjoveste scener opstår imidlertid, da Viktor imod Anjas vidende har meldt parret til omtalte tv-show. For rullende kameraer får Anja sagt en række mildest talt pinlige ting.

   

  Støjende popsange

  Filmen er ind imellem billigt udseende (tamme kulisser og studieoptagelser), men vinder lidt terræn, så snart den bevæger sig udenfor. Igen er vi underkastet masser af støjende popsange på musikunderlægningssiden.

   

  Platte replikker

  Generelt er der skruet pænt op for (en meget plat) humor og mere ned for det romantiske snit, der ellers i nogen grad har præget filmserien. Ind imellem er vi vidner til replikker, der er så meget under lavmål, at man tager sig til hovedet, men heldigvis bliver denne tone ikke gennemgående.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024