Son of a Gun (2014)

  En teenager på sit første ophold i fængsel opnår beskyttelse fra en garvet fange. Dog kræver det en omfattende modydelse, når han igen er fri efter et halvt år.


  SURVIVAL OF THE FITTEST

  "Son of a Gun" begynder lovende, da teenageren JR ankommer til fængslet og hurtigt erfarer, at de seks måneder ikke bliver nogen enkel omgang. Heldigvis kommer han i forbindelse med den garvede fange Brendan, og JR er nu sikret beskyttelse, hvis han lover til gengæld at gøre Brendan en stor tjeneste på den anden side af fængselsmurene.

  Lovende begyndelse
  Den lovende begyndelse er således en hentydning til filmens spændings- og troværdighedsniveau og ikke til udviklingen i unge JRs liv. Mødet med fængslet er råt, usødet og klamsvedt gengivet.

  Spektakulær flugt
  Men der kommer et tidspunkt, hvor "Son of a Gun" kammer over i noget helt andet, og det er da JR har hjulpet Brendan og et par stykker mere ud i friheden via en spektakulært iscenesat flugt.

  Survival of the Fittest
  Nu udvikler filmen sig mere i retning af magtkarteller, kriminelle sammensværgelser og Survival of the Fittest, når JR bliver håndlanger i en løbebane, han slet ikke er bygget til.

  Klichémættet slagside
  Historien får en klichémættet slagside og mister i takt med det opskruede en del af sin troværdighed. Sammenhængskraften sikres bl.a. af en særdeles fremragende hovedrollepræstation af Brenton Thwaites.

  Heftige biljagter
  "Son of a Gun" er fyldt med optempo-underlægningsmusik og er krydret med heftige biljagter - kom ikke og sig at Australien er et pænt og roligt land: Filmen er en koproduktion mellem Australien, Storbritannien og Canada og foregår i Australien.

  Saftige kup
  Ewan McGregor spiller ligsom Thwaites rigtig flot, men kun mens han endnu er bundet af fængslet, herefter kammes desværre over i uklædeligt actionoverspil, så snart han igen har magten og er en fri mand med planer om store og saftige kup.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, Australien, Storbritannien, Canada, Action, Krimi, Drama, Teenagere, Fængselsfilm, 108 min.

  Dansk titel: Son of a Gun
  Instr: Julius Avery Prod: Timothy White Manus: Julius Avery Foto: Nigel Bluck Klip: Jack Hutchings Mus: Jed Kurzel