Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

  Robin Hood og en skare af venner kæmper indædt for retfærdigheden, så de fattige kan få lidt af de riges goder.


  FEST OG FARVER

  Anmeldte Robin Hood-film:
  Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

  Robin Hood: Men in Tights (1993)
  Robin Hood (1991)
  Robin Hood (2010)

  Der er masser af fest og farver over denne Hollywood-Robin Hood-fortælling. Og hvis ikke filmen havde været fyldt med lun humor, ville den have været svær at sluge.

  Overkøn Costner

  En overkøn Kevin Costner som den folkekære landevejsrøver Robin Hood og en endnu mere overkøn Mary Elisabeth Mastrantonio som Robins gamle flamme, der blusser op igen ved Robins mandhaftighed, kan blive for meget sukker i teen i løbet af filmen.

  Vigtig humor
  Derfor er humoren god til at dysse det vamle lidt ned og lede tilskuerens opmærksomhed hen på noget mere håndgribeligt, fx den ganske pæne iscenesættelse.
   

  På vej mod klimaks

  Robin Hood beslutter efter sin fars død, at han vil have hævn over morderen, sheriffen af Nottingham. Undervejs på sin færd mod klimaks møder Robin mange nye venner, der slutter sig til ham som hans koldblodige kæmpere.

  Lykke på programmet
  Den særligt standhaftige følgesvend Azeem holder sig tæt til Robin. Azeem skylder nemlig Robin en ordentlig tjeneste. Udover genforeningen mellem Robin og den gamle flamme, Marian, er der næsten kun lykke på programmet, men hen imod slutningen skal der kæmpes, og flere liv må lades, inden den overlykkelige slutning er en realitet.
   

  Opmuntrende stemning

  Der hersker generelt en glad, opmuntrende stemning i filmen. Denne stemning smitter af på tilskueren, og det brede smil smitter af på bedømmelsen.

  Tyndbenet plot
  For selvom plottet unægtelig er noget tyndbenet, og Kevin Costner ikke er særlig troværdig i rollen som Robin Hood, kan man alligevel ikke stå for filmens letløbende, muntre og livlige atmosfære. Der er dog stadig mange meningsløse scener, der dyppet i Hollywood-klister og et tydeligt stunt-overforbrug får en til at ryste opgivende på hovedet.

  Eventyrlyst
  Pænt teknisk arbejde uden de helt store eksperimenter og med en ringe overraskelsesværdi til følge. Den søde ørehængermusik af Michael Kamen indgår som en vigtig brik i filmens appeal til et eventyrlystent publikum.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1991, USA, Eventyr, Action, Drama, 137 min.

  Dansk titel: Robin Hood den fredløse
  Instr: Kevin Reynolds Prod: Richard B. Lewis, Pen Densham, John Watson Manus: Pen Densham, John Watson Foto: Doug Milsome Klip: Peter Boyle Mus: Michael Kamen
  Priser
  • AAN - Bedste sang ("Everything I Do - I Do It For You")
  • GG-N - Bedste musik
  • GG-N - Bedste sang ("Everything I Do - I Do It For You")