3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Robin Hood: Prince of Thieves
Robin Hood og en skare af venner kæmper indædt for retfærdigheden.
FEST OG FARVER

Anmeldte Robin Hood-film:
Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
Robin Hood (tv) (1991)
Robin Hood (2010)

Der er masser af fest og farver i denne Hollywood-Robin Hood-fortælling. Hvis ikke filmen havde været fyldt med lun humor, ville den have været svær at sluge.

En overkøn Kevin Costner som den folkekære landevejsrøver Robin Hood og en endnu mere overkøn Mary Elisabeth Mastrantonio som Robins gamle flamme, der blusser op igen ved Robins mandhaftighed kan blive for meget sukker i teen i løbet af filmen.

Vigtig humor
Derfor er humoren god til at dysse vammelheden lidt ned og lede tilskuerens opmærksomhed hen på noget mere håndgribeligt, fx den ganske pæne iscenesættelse.

Robin Hood beslutter efter sin fars død, at han vil have hævn over morderen, sheriffen af Nottingham. Undervejs på sin færd mod klimaks møder Robin mange nye venner, der slutter sig til ham som koldblodige kæmpere.

Lykke på programmet
Den særligt standhaftige Azeem holder sig særlig tæt til Robin. Azeem skylder nemlig Robin en ordentlig tjeneste. Udover genforeningen mellem Robin og den gamle flamme, Marian, er der næsten kun lykke på programmet, men hen imod slutningen skal der kæmpes, og flere liv må lades, inden den overlykkelige slutning er en realitet.

Der hersker generelt en glad, opmuntrende stemning i filmen. Denne stemning smitter af på tilskueren, og det brede smil smitter af på bedømmelsen.

Tyndbenet plot
For selvom plottet unægtelig er noget tyndbenet, og Kevin Costner ikke er særlig troværdig i rollen som Robin Hood, kan man alligevel ikke stå for filmens overfladiske, muntre og livlige atmosfære.

Der er dog stadig mange meningsløse scener, der dyppet i Hollywood-klister og et tydeligt stunt-overforbrug får en til at ryste opgivende på hovedet.

Eventyrlyst
Pænt teknisk arbejde uden de helt store eksperimenter og med en ringe overraskelsesværdi til følge. Den søde ørehængermusik af Michael Kamen indgår som en vigtig brik i filmens appeal til et eventyrlystent publikum.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Robin Hood: Prince of Thieves

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1991, USA, Eventyr, 137 min
Dansk titel: Robin Hood den fredløse
Instr: Kevin Reynolds Prod: Richard B. Lewis, Pen Densham, John Watson  Manus: Pen Densham, John Watson  Foto: Doug Milsome  Klip: Peter Boyle  Mus: Michael Kamen  
Medvirkende:
Kevin Costner (Robin of Locksley/Robin Hood)
Morgan Freeman (Azeem)
Mary Elizabeth Mastrantonio (Maid Marian)
Christian Slater (Will Scarlett)
Alan Rickman (Sheriff of Nottingham)
Priser:
AAN, Bedste sang ("Everything I Do - I Do It For You")
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.