3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Robin Hood
Røverhøvdingen Robin Hood og hans mænd tager sagen i egen hånd i kampen mod franskmændene.
HELT EFTER BOGEN

Anmeldte Robin Hood-film:
Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
Robin Hood (tv) (1991)
Robin Hood (2010)

Den socialrevolutionære røverhøvding Robin Hood, der levede i Sherwoodskoven i Nottingham i 1200-tallet, portrætteres her for ca. 70. gang på det store lærred.

Fluepapirs-fedtet fortælleorgie
Denne gang er det blockbuster-instruktør Ridley Scott, der tværer sit fluepapirs-fedtede fortælleorgie af på et åbenmundet publikum.

Evigtung historie
Men man æder det nu egentlig med relativ god smag i munden, selvom filmen er fuldstændigt spartlet ud med lyd, musik og visuel ramasjang, for den evigtunge historie om det gode mod det onde fungerer også i denne indpakning ud over, hvad en trendy instruktør kan smøre på.

Robin Hood og hans tro følgesvende må tage sagen i egen hånd, efterhånden som det bliver klart, at franskmændene har planer om at invadere England.

Undervejs på sit korstog bliver han forelsket i en kvinde, hvis gamle blinde far insisterer på, at han skal spille datterens hjemkomne mand. Manden er død i kamp.

Hektisk fremadstormende
Filmen er hektisk fremadstormende uden et eneste frikvarter - og det er på en og samme tid dens største svaghed og force.

Ikke uden humor
Tid og sted glemmes effektivt, og man fornøjes endvidere af, at filmen ikke er uden humor. Det uskønne sansebombardement er en prøvelse, der rækker ud over den rene underholdning.

Max von Sydows præstation som den gamle blinde far er ganske enkelt pragtfuld!
Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Robin Hood

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2010, USA, Action, 140 min
Dansk titel: Robin Hood
Instr: Ridley Scott Prod: Russell Crowe, Brian Grazer, Ridley Scott  Manus: Brian Helgeland  Foto: John Mathieson  Klip: Pietro Scalia  Mus: Marc Streitenfeld  
Medvirkende:
Russell Crowe (Robin Longstride)
Cate Blanchett (Marion Loxley)
Max Von Sydow (Sir Walter Loxley)
William Hurt (William Marshal)
Mark Strong (Godfrey)
Danny Huston (King Richard The Lionheart)
Mark Addy (Friar Tuck)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.