Three Fugitives (1989)

  Under et mislykket bankrøveri tager en ung røver en netop prøveløsladt røver som gidsel. Hvem vil tro på, at han er uskyldig?


  HJERTEVARM HUMOR

  Sammenhængende film:

  Les fugitifs (1986)

  Three Fugitives (1989)

   

  Hjertevarm og medrivende morsom komedie med Nick Nolte og Martin Short. Historien bliver fortalt på en virkelig elskelig måde af instruktør og manuskriptforfatter Francis Veber, der tidligere har indspillet filmen på fransk, "Les fugitifs" (1986).
   

  Ude efter fem år i fængsel

  Efter fem år i fængsel løslades bankrøveren Lucas. Men denne gang vil han leve et lovlydigt liv uden kriminalitet, hvilket politibetjent Dugan ikke tror på. Så snart Lucas ser en bank - tror Dugan - vil han røve den.
   

  Kan han modstå fristelsen?

  Han vil ikke kunne modstå fristelsen. Lucas beder om et lift til nærmeste bank. Et kvarter senere får Dugan en melding om, at banken er ved at blive røvet.

  En umage flugt

  Det er nu ikke Lucas, der er den skyldige, men det overbeviser ikke Dugan, at Lucas træder ud af banken i favnen på en lille mand, der påstår, at han har taget Lucas som gidsel. Den lille mand spilles af Martin Short og går under navnet Perry.
   

  En fællesflugt under tvang

  Da politiet ikke vil høre på hverken Lucas eller Perry, bliver de to nødt til at fare på flugt sammen. Hvilket naturligvis kan gøre Lucas gevaldigt rasende. Nu var han endelig blevet en fri mand igen.
   

  Et dramatisk dyrlægebesøg

  Perry viser sig at være overordentligt klodset og kommer hurtigt til at skyde Lucas i benet. Inden Lucas forbløder, bringer Perry ham til en dybt senil dyrlæge, der dog formår at pille kuglen ud af Lucas' ben. Perry har hentet sin skrøbelige datter Meg ved skolen uden at blive fanget af politiet - så nu er der tre på flugt!

  Inspirerende elementer

  Så går den vilde jagt over stok og sten i en nervepirrende og hylende morsom idérigdom. Filmen rummer mange inspirerende elementer, der klart overskygger mangler og tvivlsomheder.
   

  Formidabel Nolte

  Nick Nolte er formidabel som den store "bamse" Lucas, der i løbet af filmen skifter stenansigtet ud med et mere opblødt. Og Martin Short er herligt superdum og røv-hamrende irriterende. Tempoet er uden ophold højt og medrivende, og musikken af David McHugh rummer iørefaldende, mindeværdige temaer.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1989, USA, Komedie, Action, Krimi, Børn på film, 92 min.

  Dansk titel: Tre på flugt
  Instr: Francis Veber Prod: Lauren Schuler-Donner Manus: Francis Veber Foto: Haskell Wexler Klip: Bruce Green Mus: David McHugh