Les fugitifs (1986)

  Under et mislykket bankrøveri tager en ung røver en netop prøveløsladt røver som gidsel. Hvem vil tro på, at han er uskyldig?


  HJERTEVARM HUMOR

  Sammenhængende film:

  Les fugitifs (1986)

  Three Fugitives (1989)

   

  Energisk fransk krimi-komedie, der sætter Gérard Depardieu og Pierre Richard sammen som det umage par Jean og François, der - tvunget af omstændighederne - bliver nødt til at holde hinanden ud.

   

  Grebet af desperation

  François har grebet af desperation forsøgt at røve en bank. Skæbnen vil, at Pierre netop befinder sig i denne bank - blot en time efter at han er blevet løsladt fra fængslet (han er notorisk kendt for sine vellykkede bankrøverier.)

   

  Et usandsynligt valg af gidsel

  Nu vælger François Pierre som gidsel, men det er godt nok svært at overbevise politiet om, at det ikke er et af Pierres numre. De to mænd hænger på hinanden, og snart kommer François' lille datter med på slæb. Hun har ikke sagt et ord, siden moren døde.

   

  Hjertet på rette sted

  Med hjertet på helt rette sted og en fin timing i de stressede komiske situationer overbeviser "Les fugitifs" i sin letløbende charme. Depardieu og Richard står godt til hinanden og lever sig forbilledligt ind i historien og dens mange forviklinger.

   

  Glimt og komisk spræl

  Flere af scenerne serveres lige vel mekanisk - man mærker graden af det instuderede - til gengæld er der glimt og spræl over det klassisk urkomiske, bl.a. da François må iklæde sig dametøj for at kunne gå som (gravid) lillemor. Masser af (pyssenysset) underlægningsmusik bakker stemningerne op.

   

  Amerikansk genindspillet

  Francis Veber instruerede også den amerikanske genindspilning tre år senere. Her er Nick Nolte og Martin Short mindst ligeså veloplagte som det tilsvarende uheldige makkerpar, der må tåle hinanden på flugt fra politihorderne.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1986, Frankrig, Komedie, Krimi, Drama, Børn på film, 95 min.

  Dansk titel: Hjælp - vi flygter
  Instr: Francis Veber Manus: Francis Veber Foto: Luciano Tovoli Klip: Marie-Sophie Dubus Mus: Vladimir Cosma
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation