Toy Story (1995)

  Når de møgirriterende børn har forladt deres legetøj, lever plastik og træ deres helt egen tilværelse.


  TEKNISK FLOT UNDERHOLDNING

  Sammenhængende film:
  Toy Story (1995)
  Toy Story 2 (1999)

  Selv voksne må hengive sig til "Toy Story"s legetøjsunivers, for dybt i de fleste har vel ligget en drøm om, at legetøjet en dag blev levende, så man kunne tale med det. Det er netop, hvad der sker i denne utroligt børnevenlige Disney-produktion. Hele filmen er animeret, så selv menneskene er uægte, men det æder man gerne råt.

  Legetøjs-strategier
  Når møgungen har forladt sit værelse, samles legetøjet for at diskutere strategier. I særlig grad når drengen skal have fødselsdags- og julegaver. Det er en stor og væmmelig dag. For alle frygter, at drengen skal få et nyt stykke legetøj, som vil overtage rollen som yndling.
   

  En plastic-rummand

  Dette sker netop en dag til stor fortrydelse for det tidligere yndlingslegetøj, Woody. Drengen har fået en plasticrummand, som selvfølgelig er vældig hot. Woody gør flere ihærdige forsøg på at skaffe rumfiguren af vejen, men hele tiden er det Woody, der ender i suppedasen.

  Et legetøjs-venskab
  Men da de to havner i en større krise sammen, starter et varmt venskab, så Woody er der til at støtte rumfiguren, da den finder ud af, at den ikke er en rigtig rummand. Da de to er kommet væk hjemmefra og i stedet havnet hos drengens ondskabsfulde nabo, er det sin sag at finde tilbage, og denne aktion er yderst underholdende.

  Computeranimeret sjæl
  "Toy Story" er ganske vist noget moderne og upersonlig i sin stil, men den går alligevel rent ind, for man kan ikke løbe fra, at legetøjsstykkerne har fået deres egen computeranimerede sjæl, og dem kommer man alligevel til at holde af. Teknikken er forrygende, men filmen vinder først og fremmest på sin hjertelige historie.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1995, USA, Komedie, Eventyr, Animation, 80 min.

  Dansk titel: Toy Story
  Instr: John Lasseter Prod: Ralph Guggenheime, Bonnie Arnold Manus: Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen, Alec Sokolow Klip: Robert Gordon, Lee Unkrich Mus: Randy Newman
  Priser
  • AAN - Bedste originale manuskript
  • AAN - Bedste musik
  • AAN - Bedste sang ("You've Got A Friend")
  • AA - Special Achievement Award (John Lasseter=
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste originale sang ("You Got a Friend in Me")