3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Toy Story
Når de møgirriterende børn har forladt deres legetøj, lever plastik og træ deres helt egen tilværelse.
TEKNISK FLOT UNDERHOLDNING

Sammenhængende film:
Toy Story (1995)
Toy Story 2 (1999)

Selv voksne må hengive sig til "Toy Story"s legetøjsunivers, for dybt i de fleste har vel ligget en drøm om, at legetøjet en dag blev levende, så man kunne tale med det.

Det er netop, hvad der sker i denne utroligt børnevenlige Disney-produktion. Hele filmen er animeret, så selv menneskene er uægte, men det æder man gerne råt.

Legetøjs-strategier
Når møgungen har forladt sit værelse, samles legetøjet for at diskutere strategier. I særlig grad når drengen skal have fødselsdags- og julegaver. Det er en stor og væmmelig dag. For alle frygter, at drengen skal få et nyt stykke legetøj, som vil overtage rollen som yndling.

Dette sker netop en dag til stor fortrydelse for det tidligere yndlingslegetøj, Woody. Drengen har fået en plasticrummand, som selvfølgelig er vældig hot. Woody gør flere ihærdige forsøg på at skaffe rumfiguren af vejen, men hele tiden er det Woody, der ender i suppedasen.

Et legetøjs-venskab
Men da de to havner i en større krise sammen, starter et varmt venskab, så Woody er der til at støtte rumfiguren, da den finder ud af, at den ikke er en rigtig rummand.

Da de to er kommet væk hjemmefra og i stedet havnet hos drengens ondskabsfulde nabo, er det sin sag at finde tilbage, og denne aktion er yderst underholdende.

Computeranimeret sjæl
"Toy Story" er ganske vist noget moderne og upersonlig i sin stil, men den går alligevel rent ind, for man kan ikke løbe fra, at legetøjsstykkerne har fået deres egen computeranimere sjæl, og dem kommer man alligevel til at holde af.

Teknikken er forrygende, og man er virkelig imponeret over, hvad der kan lade sig gøre i dag. Men filmen vinder først og fremmest på sin hjertelige historie.
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Toy Story

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1995, USA, Komedie, 80 min
Dansk titel: Toy Story
Instr: John Lasseter Prod: Ralph Guggenheime, Bonnie Arnold  Manus: Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen, Alec Sokolow  Klip: Robert Gordon, Lee Unkrich  Mus: Randy Newman  
Medvirkende:
Tom Hanks (Woodys Stemme)
Tim Allen (Buzz Lightyears Stemme)
Don Rickles (Mr. Potato Heads Stemme)
Jim Varney (Slinky Dogs Stemme)
Priser:
AAN, Bedste Sang ("You've Got A Friend")
AAN, Bedste Musik
AAN, Bedste Originale Manuskript
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.