Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (2003)

  Den næsten voksne Harry møder gøgeungen Lloyd, og de to skæve eksistenser bliver prompte venner.


  "DUMT END DUMMERE"

  Sammenhængende i denne serie:
  Dumb and Dumber (1994)
  Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd (2003)
  Dumb and Dumber To (2014)

  Som en slags uafhængig efterfølger til kultkomedien "Dum og dummere" vakler dette gennemført idiotiske B-projekt langt ved siden af alle tænkelige minimumskrav til kvalitet. Og det er tydeligvis også dagsordenen. I dette lys er karakteren "0" vel tilmed en form for kompliment.

  To skæve eksistenser
  I "Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd" møder den næsten voksne Harry gøgeungen Lloyd, og de to skæve eksistenser bliver prompte venner. Nu kan de rigtig dyrke at være ultra-ubegavede sammen, til stor "fornøjelse" for skolen og klassekammeraterne.

  "Dumt end dummere"
  De havner i en pro forma-specialklasse, som inspektøren har oprettet for at få del i en pengepulje. Men ingen havde kunnet forudsige, hvad Harry og Lloyd har for sprøde idéer. Én ting er sikker: Det bliver uortodokst, "dumt end dummere" og helt nede under lagkage-bundkomisk niveau.

  Prutlyde
  Filmens mest vellykkede indslag er centreret om ganske basal komik såsom prutlyde. Selve handlingen er tyndere og mere slasket end et kaffevædet A4-ark. Heri består så til gengæld også underholdningsværdien, og ikke i, at de unge spillere søger at efterligne Jim Carrey og Jeff Daniels’ mimik.

  Tumpede roller
  Blandt filmens mere kendte "stjerner" tælles Mimi Rogers, Luiz Guzmán og Eugene Levy i soleklart frygteligt tomhjernede biroller. Makkerparret Derek Richardson og Eric Christian Olsen i rollerne som Harry og Lloyd sætter nye standarder for udfyldelse af tumpede roller. Ikke at de gør det decideret dårligt – men filmen er helt nede og skrabe bunden. Rigeligt med frisk komedie-musik/musak forstærker stemningerne på kravlegårdsniveauet.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Komedie, Farce, 85 min.

  Dansk titel: Dum og dummest
  Instr: Troy Miller Prod: Oren Koules, Brad Krevoy, Troy Miller, Steven Stabler Manus: Robert Brener Baseret på: karakterer af Peter Farrelly, Bobby Farrelly og Bennett Yellin Foto: Anthony B. Richmond Klip: Lawrence Jordan Mus: Eban Schletter