3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dumb & Dumber
To bøvede kammerater kører tusindvis af kilometer gennem landet for at aflevere en kuffert til en smuk kvinde.
SJOV OG SJOVERE
Ja, titlen er meget sigende – der er tale om en dum film med dumme hovedpersoner. Og til alt held er "Dumb & Dumber" ganske morsom med ekstreme yderpunkter som mindeværdige øjeblikke.

Pottefrisurebelemret
Jim Carrey spiller den pottefrisurebelemrede, Lloyd Christmas, der netop er blevet fyret fra sit arbejde som limousinechauffør. Men det gør ikke så meget - for inden da har han netop mødt sit livs store kærlighed - og hende agter han at møde igen, hvor meget hun end vil hade det.

Sammen med kammeraten, Harry, får Lloyd en oplagt chance, da det viser sig, at kvinden har glemt en kuffert i lufthavnen. Nu går den vilde jagt gennem USA - og den bliver ikke mindre vild, da de dumme venner opdager, at kufferten er fuld af penge.

Carrey i sit es
Jim Carrey er i sit es og får virkelig ofte det bedste ud af de morsomme scener. Jeff Daniels er noget mere anonym og sjældent rigtigt morsom, men historien sørger dog også for ham ind imellem.

Mylderbæskrise
Blandt de bedste scener skal nævnes Jim Carreys overbevisende karateopvisning på en restaurant og Jeff Daniels’ mylderbækrise på en smuk kvindes toilet, krise især da han finder ud af, at toilettet ikke kan skylle.

Sund og effektiv gymnastik for lattermusklen.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Dumb & Dumber

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Dum & dummere
Instr: Peter Farrelly Prod: Brad Krevoy, Steven Stabler, Charles B. Wessler  Manus: Peter Farrelly, Bennett Yellin, Bobby Farrelly  Foto: Mark Irwin  Klip: Christopher Greenbury  Mus: Todd Rundgren  
Medvirkende:
Jim Carrey (Lloyd Christmas)
Jeff Daniels (Harry Dunne)
Lauren Holly (Mary Swanson)
Mike Starr (Joe Mentalino)
Charles Rocket (Nicholas Andre)
Karen Duffy (J.P. Shay)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.