À toute vitesse (1996)

  Et ungt firkløver forelsker sig på kryds og tværs, og det er ikke altid lige nemt.


  DE SVÆRE ÅR

  Den unge franske instruktør Gaël Morel skildrer her teenageårenes ofte hektiske og dramatiske kærlighedsliv hårdt og upoleret. "À toute vitesse" er historien om Julie og hendes kæreste, Jimmy - og deres venner, Quentin og Samir.


  Forviklinger og håb
  Forviklingerne og håbet i kærlighedens regi er mange og svære. Den unge marokkaner Samir oplever for første gang en stormende forelskelse, og så er det i Julies kæreste Jimmy. Jimmy kan slet ikke bære Samirs homoseksuelle tilnærmelser og afviser ham med en påtaget homofobi.

  Kærligheds-forviklinger
  Imens forfører Julie gruppens hårdnakkede fyr Quentin, som ellers synes stærk nok til ikke at lade sig lokke. Jimmy, der er gruppens tænksomme poet, trækker sig fra det indviklede selskab. Da Quentin redder Samir ud af en gruppe bøllers slagsmål, må han selv tage slagene, og det kommer til at koste ham dyrt.

  Den svære ungdom
  "À toute vitesse" rammer nogle få sider af den svære ungdom virkelig flot, men hovedindtrykket bliver desværre noget mærket af, at Gaël Morel ikke rigtig er lykkedes med historien: Der er for mange klichéer, og man får aldrig rigtig lejlighed til at identificere sig med nogle af personerne eller situationerne. Skuespillet er stærkt og talentfuldt, bedst blandt de fire er Stéphane Rideaus charmerende tænkertype.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, Frankrig, Drama, Teenagere, Homoseksuelt tema, Coming of Age, 80 min.

  Dansk titel: I fuld fart
  Instr: Gaël Morel Prod: Laurent Bénégui Manus: Catherine Corsini, Gaël Morel Foto: Jeanne Lapoirie Klip: Catherine Schwartz Mus: Ikke Oplyst