Under the Volcano (1984)

  En ulykkelig mand drikker sig selv ihjel i Mexico, også selvom hans kone vender tilbage til ham.


  FABELAGTIGT SKUESPIL

  "Under the Volcano" er så absolut en film, man ikke umiddelbart kan sammenligne med nogen anden. Instruktøren hedder John Huston, og dét i sig selv borger jo til en vis grad for noget kontroversielt.

  Filmen er baseret på Malcolm Lowrys "beskidte" roman, og det tog Hollywood mange år at finde de rigtige konstellationer, der kunne retfærdiggøre en indspilning.

  Letter absurd & tragisk
  John Huston fortæller den lettere absurde og egentlig også tragiske historie med finurligt utilregnelig hånd. Den ene udfordrende scene afløser den anden - det er virkelig en anderledes historie.

  Stærk præstation
  Hvad der holder engagementet oppe i gear er uden tvivl Albert Finneys næsten ufatteligt stærke hovedrollepræstation som rigmanden, Geoffrey Firmin, der er godt i gang med at drikke sig ihjel i Mexico.

  Han sukker efter sin kone, men heller ikke hendes tilbagekomst og fornyede indsprøjtning af kærlighed kan få ham fra flasken - og det kan næsten kun ende tragisk.

  Enehersker i hovedrollen
  Trods glimrende spil fra både Bisset og Anthony Andrews, er der ingen der kan nærme sig Finneys næsten eneherskende skuespil. Det er fantastisk, og han burde så afgjort have modtaget en Oscar.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1984, Mexico, USA, Psykologisk drama, 107 min.

  Dansk titel: Under vulkanen
  Instr: John Huston Prod: Moritz Borman, Michael Fitzgerald, Héctor López, Wieland Schulz-Keil Manus: Guy Gallo Baseret på: roman af Malcolm Lowry Foto: Gabriel Figuerosa Klip: Roberto Silvo Mus: Alex North
  Priser
  • AAN - Bedste Skuespiller (Fiennes)
  • AAN - Bedste Musik
  • CAN-N - Palme d´Or-nominering
  • GG-N - Bedste skuespiller (Finney)
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Bisset)