Switchback (1997)

  En tomler kører det nordlige USA tyndt med en hyggelig sort mand. Samtidig er politiet på jagt efter en seriemorder.


  VELKENDTE SERIEMORDERKLICHÉER

  I "Switchback" spiller Danny Glover over for den ikke videre kendte yndling Jared Leto. Glovers Bob Goodall samler Letos Lane Dixon op i vejkanten og giver ham et meget langt lift gennem smukke landskaber.

  Kidnappet af gal seriemorder
  I kulissen kæmper politibetjenten Frank LaCrosse en indædt kamp for at vinde sit barn tilbage. Det er nemlig blevet kidnappet af en gal seriemorder. På finurlig vis kædes disse skæbner sammen - hvorledes skal ikke afsløres her. Men det korte af det lange er, at filmen har et godt tag i sine tilskuere. Effektiv - og ind imellem overrumplende - action, der underbygges fint af det solide skuespil.

  Klichépræget
  Man suger til sig, når kulissen er sneklædte bjerge og dybe afgrunde, særligt når spændingen sænker sig over den noget klichéprægede historie.

  God og reel spænding
  Filmen er afventende og tager sig god tid til sine afsløringer. Af og til må man ryste på hovedet ad den platte action (i særdeleshed det superoverdrevne klimaks), men alt i alt kan man kun glæde sig over den gode og reelle spænding.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1997, USA, Action, Krimi, Tog på film, Seriemordere, 112 min.

  Dansk titel: Switchback - På sporet af en morder
  Instr: Jeb Stuart Prod: Gale Anne Hurd Manus: Jeb Stuart Foto: Oliver Wood Klip: Conrad Buff Mus: Basil Poledouris