Kingpin (1996)

  En handicappet bowlingmester kæmper sig i form igen, efter at have hjulpet en amish-mand med at oparbejde et bowlingtalent.


  BØWL MED BOWLINGEN

  Der er tre ting ved "Kingpin" der gør den til noget særligt: Humoren, der stedvis er helt uovervindelig. Randy Quaid, der for en gangs skyld får lejlighed til at vise, at han kan spille skuespil. Og Woody Harrelsons gummihånd, der må gå over i komediehistorien med sine mangefacetterede effekter.

  En kvast hånd
  Efter at Roy Munson har fået kvast sin hånd af nogle bowlingskurke, ser det sort ud for fremtiden. Men da Roy møder den bowlingbegavede amishmand, Ismael Boorg, finder han igen meningen med livet. Nu bliver det Roys mission at lære Ismael op til at blive en ny mester, selvom det helt strider imod amishreglementet.

  Vidunderlige dialoger
  Masser af vidunderlige dialoger og små morsomheder gør "Kingpin" til et festligt bekendtskab, og skuespillerne emmer af begejstring og spillelyst.

  Ærgerlig slutning
  Lidt ærgerligt er det, at meget af både intensiteten og morskaben går fløjten hen imod slutningen, hvor alt skal afgøres i et overlangt drama.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1996, USA, Komedie, Sport, 113 min.

  Dansk titel: Kingpin
  Instr: Bobby Farrelly, Peter Farrelly Prod: Brad Krevoy, Steven Stabler, Bradley Thomas Manus: Barry Fanaro, Mort Nathan Foto: Mark Irwin Klip: Christopher Greenbury Mus: Freddy Johnston