What Lies Beneath (2000)

  Husbonden kan kun se frustreret til, da hans kone mener, der er ånder i deres hus. Men der er nu noget, der ikke er, som det bør være.


  HEKTISK CHOK-PÅ-CHOK-THRILLER

  Hvad er det, der gemmer sig bag facaden? Hvem er det, der spiller vores hovedpersoner et puds? Disse spørgsmål kværner rundt i Robert Zemeckis' hårdtpumpede gyserthriller, og afsløringerne kommer, ikke overraskende, i et hæsblæsende klimaks.

  Mystiske hændelser
  Den afholdte forsker, Dr. Norman Spencer, og hans kone, Claire Spencer, har netop vinket farvel til deres datter, der er flyttet hjemmefra, da der begynder at ske mærkelige ting i deres store villa. Det vil sige, det er kun Claire, der er plaget af hændelserne.

  På nerverne
  Mystiske lyde og ækle syner præsenterer sig for den efterhånden hårdt prøvede kvinde, og det begynder at gå Norman gevaldigt på nerverne.

  Claire påstår, at hun er i forbindelse med en afdød kvindes ånd, og hendes tilstand bliver hurtigt meget alvorlig.

  Chok-på-chok
  Robert Zemeckis ved lige præcis hvordan, man skal lade kameraet bevæge sig for at skabe de helt rigtige chokeffekter, og en imponerende chok-på-chok-effekt er filmens stærke side. Desværre er historien ikke helt stærk nok til at gøre filmen til en helstøbt oplevelse.

  Pænt men velkendt
  Skuespillet er pænt men velkendt. Først hen imod slutningen, i hjertet af historiens totale drejning, får vi lidt stof til eftertanke og oplever helt nye sider af Harrison Ford.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Thriller, Fantasi, Gyser, 124 min.

  Dansk titel: Bag facaden
  Instr: Robert Zemeckis Prod: Jack Rapke, Steve Starkey, Robert Zemeckis Manus: Clark Gregg Foto: Don Burgess Klip: Arthur Schmidt Mus: Alan Silvestri