On Her Majesty's Secret Service (1969)

  Den kvindebedårende britiske agent, James Bond 007, er på en farlig mission i de schweiziske alper.


  BOND I ALPEACTION

  Endnu engang masser af kvinder, masser af action og masser af vakse replikker i vanlig James Bond-stil. Den eneste nævneværdige forskel er hovedrolleindehaveren, der denne gang hedder James Lazenby og ikke Sean Connery.

  Formlen holder
  Det er selvfølgelig lidt af en omvæltning at skulle vænne sig til en ny og knap så rutineret James Bond-skuespiller, men "formålet" og historietypen er jo identisk med sine forgængere, så man accepterer alligevel Lazenby hen ad vejen som en halvægte Bond.

  Fascineret af Bond
  Handlingen udspiller sig mestendels i alperne. James Bond forhindrer en ung kvinde, Tracy Draco, i at begå selvmord. Hendes far er leder af en magtfuld kriminel organisation. Faderen er fascineret af Bond og vil have ham til at gifte sig med sin datter.

  Dødbringende virus
  Til gengæld tilbyder han Bond information, der vil føre 007 til ærkefjenden, Ernst Blofeld. Bond bliver efterhånden forelsket, men da han erfarer, at Blofeld planlægger at tilintetgøre menneskeheden med en dødbringende virus, bliver han splittet mellem kærligheden til Tracy og loyaliteten over for sit land.

  Spændende alpeaction
  Den bedste spænding i denne film består afgjort i de omhyggelige alpeactionsekvenser, hvor James Bond flere gange sætter livet på spil, og kun i sidste øjeblik bliver reddet af en af sine snarrådige kvinder.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1969, Storbritannien, Action, Thriller, James Bond, Biler på film, 140 min.

  Dansk titel: I hendes majestæts hemmelige tjeneste
  Instr: Peter Hunt Prod: Albert R. Broccoli, Harry Saltzman Manus: Richard Maibaum, Simon Raven Baseret på: roman af Ian Fleming Foto: Michael Reed, Egil Woxholt, Roy Ford, John Jordan, Willy Bogner, Alex Barbey, Ken Higgins Klip: John Glen Mus: John Barry
  Priser
  • GG-N - Bedste debutant (Lanzenby)