Peter von Scholten (1987)

  I 1848 ulmer slaveoprøret på de vestindiske øer. Den danske generalguvernør vil frigive slaverne på trods af protester fra kongen og embedsmændene.


  FOTOGRAFISK SEJR PÅ TYND HISTORIE

  Palle Kjærulff-Schmidts historisk-biografiske storfilm om slaveoprøret på de dansk-vestindiske øer i 1848 er et visuelt udstyrsstykke, som det sjældent er set i dansk film - men samtidig en ærgerligt flakkende fortalt og spillet historie.

  Slaverne sættes fri
  Ole Ernst spiller hovedrollen som generalguvernøren, Peter von Scholten, der går enegang i sin kamp for slavernes rettigheder. Han trodser kongen og fædrelandets holdninger og sætter slaverne fri.

  Uforløst
  Ingen af skuespillerne i de større roller formår at overbevise. Der er langt mellem de sammenhængende perioder i historien, der for det meste flakker rundt og fører en meget uforløst filmoplevelse med sig.

  Overdådig fotografering
  Mikael Salomons overdådige fotografering og det overbevisende scenografiske arbejde kan ikke redde filmen, men gør oplevelsen stærkere. Olaf Ussing har sine øjeblikke som den livstrætte organist, Pram.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023