Flemming og Kvik (1960)

  En af skolens to uartige drenge er på vippen til at blive smidt ud men bliver reddet af skolens flinke rektor.


  DRAMATISK-LYKKELIGT

  Sammenhængende film:
  Flemming og Kvik (1960)
  Flemming på kostskole (1961)

  Et sympatisk og gennempositivt portræt af en lille skole og dens forskellige elever, baseret på de bedste af Gunnar Jørgensen "Flemming"-bøger.

  Stærke budskaber
  Dét at filmen er så positiv kan blive anmassende, og ofte grænses der da også tæt op mod det sentimentale, men "Flemming og Kvik" er alligevel underfundigt ligefrem og stærk i sine budskaber.

  En grufuld hævn
  De uartige drenge, Flemming og Kvik, svarer igen og laver ballade i næsten alle skoletimer. Men den gnavne lærer, Jespersen, vil ikke gøres til grin, så han tager en grufuld hævn, da Flemming endelig har lagt sig i selen og har skrevet en poetisk fristil. Jespersens hævn afstedkommer, at Flemming gemmer sig i skoven, og kun et fantastisk klassesammenhold sikrer, at Flemming bliver fundet igen i god behold.

  Lige dele drama & komedie
  Der er lige dele drama og komedie i Gabriel Axels film. Velspillet og med professionel teknik, men trods alt ikke en film, der sætter sig fast. Man kan fra visse vinkler finde lighedspunkter med de meget senere Nils Malmros-skolefilm, uden at nogen sammenligning dog i øvrigt er berettiget.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1960, Danmark, Drama, Familie, Børn på film, 92 min.

  Dansk titel: Flemming og Kvik
  Instr: Gabriel Axel Prod: Børge Slot, Lilly Slot Manus: Gabriel Axel, Børge Müller Baseret på: Gunnar Jørgensens Flemming-bøger Foto: Jørgen Skov Mus: Morten Reesen