5 mand og Rosa (1964)

  Fem vidt forskellige mænd på en stue på sygehuset planlægger et kup ved hjælp af den mobile Rosa.


  GABENDE KEDSOMMELIG AFFÆRE

  Sammenhængende film:
  Fem mand og Rosa (1964)
  Smukke-Arne og Rosa (1967)

  Stærke skuespillere misbruges i dette trættende og stillestående drama-lystspil. Filmen kommer ganske enkelt ikke ud af stedet før til allersidst. Fem mand på en sygehusstue kommer i snak om dette og hint, og da K. Konradsen disker op med en historie om, hvor slemt han er bragt i fedtefadet af sin næsten-svigerfar, kan det nok være, at sindene kommer i kog.

  Stillestående
  Det er mere, end man kan sige om filmen. Der er ikke noget som helst, der kommer i kog. Mændene på stuen planlægger et kup, der skal sikre K. Konradsen fred i sjælen. Stuens hærdede forbryder fører an, men han kan ikke forlade stuen, der bliver bevogtet af to betjente. Så der må kvindelig assistance til. Rosa bliver en vigtig brik i kuppets udførelse.

  Veltilrettelagt slutning
  Filmen vinder noget i den veltilrettelagte slutning. Det er præcis det tempo man savner i filmens 75 minutter lange optakt.

  Stiv tale 

  Her har man virkelig sparet på variationen med stort set kun en kulisse. Dialogen er tung og overlang, det sjove skal forestille at ligge i den gammeldags stive tale.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024