Igby Goes Down (2002)

  Familiens sorte får gør oprør mod en syg far, en selvoptaget mor og en halvfascistisk storebror i troen på, at der findes en bedre verden.


  ET SÆRT DRAMA

  Tematisk beslægtede film:

  Igby Goes Down (2002)

  Restless (2011)

  Me and Earl and the Dying Girl (2015)

   

  En skæv dramatisk komedie om en skæv knægt i en dramatisk tilværelse.
   

  Rebelsk rigmandssøn

  Jason 'Igby' Slocumb er en rebelsk rigmandssøn, der har besluttet at erklære åben krig mod sin fimsede opvækst med en selvglad mor med storhedsvanvid, en psykisk syg far og en halvfascistisk storebror.

  Skæve eksperimenter
  Overbevist om at der findes en bedre verden et sted, kaster Igby sig ud i skæve eksperimenter med base i onklens hemmelige penthouselejlighed. Nu begynder en ny tilværelse med lækre damer og en form for succes, som godt kunne gå hen og blive en vane.

  Uforudsigeligt
  Kieran Culkin er overbevisende i en krævende hovedrolle, der skal forbinde en hel perlerække af skæve indfaldsvinkler og eksistenser i en film, der generelt er skæv og uforudsigelig.

  Lidt for fikst
  Persongalleriet er farverigt og eventyrligt - men også lidt for eventyrligt. Filmen bliver tynget af alle de mange ubegribelige personer og deres indviklede forbindelser. Man når snart dertil, hvor man erfarer, at filmen bliver lidt for fiks og moderne i sin stil.

  Forbliver på overfladen
  Skuespillerne spiller ellers på alle tangenter, men lige lidt hjælper det: begivenhederne forbliver på overfladen fra ende til anden.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, USA, Drama, Romantik, Teenagere, Børn på film, 94 min.

  Dansk titel: Igby Goes Down
  Instr: Burr Steers Prod: Lisa Tornell, Marco Weber Manus: Burr Steers Foto: Wedigo von Schultzendorff Klip: William M. Anderson, Robert Frazen, Padraic McKinley Mus: Jörn-Uwe Fahrenkrog-Petersen
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Culkin)
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Sarandon)