En film om när man badar (2008)

  På en lille badeanstalt på Söder i Stockholm kommer en gruppe ældre mænd fast hver fredag og nyder vandet og hinandens samvær.


  SOM FISK I VANDET

  En nærmest hypnotiserende mandestemme fortæller indledningsvis i denne svenske dokumentarfilm fåmælt om den traditionsbundne badeanstalt, hvor en gruppe ældre mænd kommer fast hver fredag. Ellers rummer "En film om när man badar" flot og velovervejet kun en egen underfundighed i det talte ord og badets beroligende reallyde.

  Indsigtsfuldt
  Filmen er et hjerteligt og indsigtsfuldt portræt af en gruppe ældre mænds faste holdepunkt: det ugentlige sociale møde i badeanstalten. Ritualerne, svømmeturene, hyggesnakken.

  Humoristisk og bevægende
  Bengt Bok fanger i en både humoristisk og bevægende filmisk tone disse aldrende skæbners møde med vandet, hinanden og deres alderdom.

  Dagligdagens nerve
  Der er ikke smurt tykt på. Enkelthederne er dramaet i deres egen dagligdags nerve. Hvordan tager man fx sine badebukser på, når man er delvist lam i den ene side efter en hjerneblødning, og ikke rigtigt kan se, hvad der er ret og vrang?
   

  Livsbekræftende & vemodigt

  Det er lige dele livsbekræftende og vemodigt, når vi hudløst ærligt følger de aldrende mænd i deres kamp for at holde sig friske. Men badegæsten Bengt er lykkelig, når han er i badet. Det kan de øvrige mænd tydeligt høre, når han synger ude i omklædningsrummet.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2008, Sverige, Dokumentar, 29 min.

  Dansk titel: En film om när man badar
  Instr: Bengt Bok Prod: Stina Gardell Manus: Bengt Bok Foto: Bjarne Santesson Klip: Ingrid Nilsson, Anette Lykke-Lundberg Mus: Daniel Bingert
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation