Lara Croft: Tomb Raider (2001)

  En gæv kvinde med eventyrlyster sætter livet på spil for at redde for-, nu- og fremtiden.


  POLITISK KORREKT EVENTYRACTION

  Sammenhængende film:
  Lara Croft: Tomb Raider (2001)
  Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)

  Farverige personligheder falder på stribe for og over for den altoverskyggende Lara Croft, en altomfavnende kvindelig eventyrer, hvis held overgår selv Indiana Jones'.

  Heftigt larmende
  Efter en heftigt larmende og hurtigklippet introduktion, går filmen for alvor til makronerne: Angelina Jolies Lara Croft får til opgave at finde og destruere to dele af en metalplade, der, når de bliver samlet, kan give deres ejermand uanede kræfter.

  Skumle hensigter
  Laras forsvundne eventyrerfar, Jon Voights Lord Richard Croft, er hendes åndelige vejleder på missionen, men selvsagt bliver opgaven langt fra let, da et hold af grådige og iskolde pengebagmænd jagter pladerne med helt andre skumle hensigter.

  Konstant-pumpende
  Der er fart over feltet fra start til slut, og det synes at være hele idéen med filmen, at den skal være så usandsynlig som overhovedet muligt. Alligevel er den for overfrisk og konstant-pumpende (i lyd, såvel som billede) til at det bliver rigtig spændende.

   

  Tager ingen pause

  Det er ikke muligt at falde ind i historien, når den aldrig tager en regulær pause. Et sjovt bekendtskab er filmen dog med alle sine pudsigheder, der kan få eventyreren op i os alle i godt halvanden time.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2001, USA, Eventyr, Action, 96 min.

  Dansk titel: Tomb Raider
  Instr: Simon West Prod: Lawrence Gordon, Colin Wilson, Lloyd Levin Manus: Patrick Massett, John Zinman Baseret på: computerspil af Mike Werb m.fl. Foto: Peter Menzies Jr. Klip: Glen Scantlebury, Dallas Puett, Stuart Baird Mus: Graeme Revell