Deathtrap (1982)

  En snedig manuskriptforfatter narrer både kone og kæreste for egen vindings skyld.


  SPIDSFINDIG KOMEDIE

  Michael Caine er rigtig udspekuleret i denne atypiske komedie: Han vil gøre alt for at skaffe sig rettighederne til et nyt teatermanuskript. Både konen og kæresten må stå model – spørgsmålet er, om de kan matche hans plan.

  Teaterstykke på film
  Der er nærmest tale om et teaterstykke på film: Her er stort set kun én kulisse, som handlingen er meget intenst koncentreret om. Da der er så meget dobbeltmoralsk spasmageri i historien, udgør scenografien reelt kun en forstærkelse af helhedsindtrykket. Man forestiller sig kort og godt ikke, at filmen kunne have foregået noget som helst andet sted.

  Udmærket sampsil
  Caine og Reeve spiller udmærket over for hinanden, ligesom Dyan Cannon har en kraftfuld, men utaknemmelig birolle. Irene Worth er morsom som den synske hollænder, Helga Ten Dorp.

  Tilskueren taget ved næsen
  Det er dejligt, at selv tilskuere engang imellem kan blive taget ved næsen, for det bliver man undervejs i "Deathtrap".  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1982, USA, Komedie, Krimi, Mystik, 102 min.

  Dansk titel: Dødsfælden
  Instr: Sidney Lumet Prod: Burtt Harris Manus: Jay Presson Allen Baseret på: skuespil af Ira Levin Foto: Andrzej Bartkowiak Klip: Jack Fitzstephens Mus: Johnny Mandel