Cross of Iron (1977)

  En lille deling tyske soldater lider store tab i det russiske helvede under 2. verdenskrig.


  PECKINPAHS ENESTE KRIGSFILM

  Sam Peckinpahs eneste krigsfilm kan godt måle sig med de bedre i genren: "Cross of Iron" rummer ætsende spænding både på det psykologiske plan og i slagmarken, og man er ganske glimrende underholdt i godt to timer.

  Frustreret sergent
  James Coburn spiller den frustrerede tyske sergent Rolf Steiner, der allerhelst så krigen, Hitler og hele det tyske rige jævnet med jorden. Men nu er han i kamp, og så ser han ingen anden udvej end at kæmpe videre.

  Selvcentreret kaptajn
  Da han bliver konfronteret med den selvcentrerede kaptajn Stransky begynder hadet at strømme op i Steiner. Stransky er et dumt svin - for at sige det mildt - og hans selvoptagethed kommer til at koste mange uskyldige menneskeliv. Steiner og hans lille "familie" af krigskammerater går en svær tid i møde i det mørke Rusland.

  Vedholdende krigsaction
  Dialogen i filmen er mange steder noget anstrengt og utroværdig, men heldigvis redder den vedholdende krigsaction meget - med stor credit til Sam Peckinpahs beundringsværdige sans for det store filmdramas format.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1977, Storbritannien, Krig, Krigsdrama, Historie, 130 min.

  Dansk titel: Jernkorset
  Instr: Sam Peckinpah Prod: Wolf C. Hartwig Manus: Julius J. Epstein, James Hamilton, Walter Kelley Baseret på: romanen "The Willing Flesh" af Willi Heinrich Foto: John Coquillon Klip: Michael Ellis, Murray Jordan, Tony Lawson Mus: Ernest Gold, Peter Thomas