Paint Your Wagon (1969)

  Et par ambitiøse guldgravere gifter sig med den samme kvinde og starter et helt lille samfund i vildmarken.


  SÆRDELES FESTLIGT

  Et oplagt bud på aftenunderholdning for dem, der tror, de har set det hele: Joshua Logans "Paint Your Wagon" er intet mindre end 167 minutters fascinerende festfyrværkeri af uforudsigelighed.

  Ambitiøst guldgraverprojekt
  Drukkenbolten, Ben Rumson, slår sig sammen med den mere sobre, "Pardner", i et ambitiøst guldgraverprojekt. For en pæn slat penge køber Rumson sig til et giftermål med områdets enligt forbipasserende kvinde, Elizabeth.

  Et herligt trekløver
  Pardner er imidlertid også forelsket i Elizabeth - en forelskelse, der er gengældt. De tre bliver enige om at leve sammen. Efterhånden udvikler området sig til en helt lille by. Mange støder til med særdeles festlige hændelser til følge.

  En stor præstation
  Lee Marvin spiller fantastisk sprudlende som den helt ubeskrivelige Ben Rumson - virkelig en stor præstation. Clint Eastwood er afdæmpet og charmerende i en atypisk rolle, Jean Seberg funkler som den kvindelige mægler.

  Velfungerende genreblanding
  Kombinationen af western og musical fungerer glimrende. Det er ikke så tit, der brydes ud i sang, men når det sker, falder det næsten naturligt, og det foregår altid med et smil på læben og glimt i øjet. William A. Frakers indfanger med sit filmkamera meget smukt de støvede landskaber.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1969, USA, Western, Komedie, 167 min.

  Dansk titel: Når guldfeberen raser
  Instr: Joshua Logan Prod: Alan Jay Lerner Manus: Paddy Chayefsky, Alan Jay Lerner Baseret på: skuespil af Alan Jay Lerner Foto: William A. Fraker Klip: Robert C. Jones Mus: Frederick Loewe, André Previn, Nelson Riddle
  Priser
  • AAN - Bedste musik
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespiller (Marvin)