Bad Taste (1987)

  I en lille newzealandsk kystby er der ganske stille: En hær af rumvæsener har invaderet byen og dræbt de fleste af dens indbyggere. En hård kamp venter.


  VIRKELIG DÅRLIG SMAG!

  Den newzealandske instruktør Peter Jackson er i starten af det 21. århundrede blevet stort set så verdensberømt, som det er muligt, ved at stå bag den legendariske filmatisering af J.R.R. Tolkiens trilogi om Ringenes herre. "Bad Taste" er Jacksons debutfilm fra 1987, og man kan hurtigt konstatere, at den ligger rimeligt langt fra stilen i "Ringenes herre".

  Absurd handling
  Vi bliver kastet lige ud i den absurde handling: En lille newzealandsk kystby ligger øde hen. Alle indbyggere er blevet dræbt (og pakket i papkasser!) af en flok menneskelignende rumvæsener.

  Splat i brede baner
  En lille håndfuld modige mennesker kaster sig ud i en blodig kamp mod de fremmede, og så kan det nok være, at der er dømt splat i brede baner. Filmen er vulgær og gennemført klam, at det grænser til ren opkastning, men det hænger ironisk nok rigtig godt sammen.

  Kult verden over
  På trods af et ualmindelig beskedent budget er det lykkedes Jackson at strikke en film sammen, der i dag forståeligt nok er blevet ren kult verden over.

  Skarpt ironisk distance
  Effekterne på både lyd- og billedsiden er dejligt primitive. Det er først og fremmest takket være den skarpt ironiske distance til hele affæren, at man kan holde ud at kigge med. Der er trods alt tale om en vanvittig komedie af de mere sofistikerede! Se også Peter Jacksons beslægtede, Braindead (1992).  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, New Zealand, Farce, Komedie, Gyser, 86 min.

  Dansk titel: Bad Taste
  Instr: Peter Jackson Prod: Peter Jackson Manus: Peter Jackson Foto: Peter Jackson Klip: Peter Jackson, Jamie Selkirk Mus: Michelle Scullion
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation