Catch Me If You Can (2002)

  En ung storsvindler lever livet fedt, mens han jages af frustrerede FBI-folk, der ikke kan knække hans mange koder.


  FESTLIGE SVINDLERIER

  To timer og et kvarter i selskab med en storsvindlende Leonardo DiCaprio forfulgt af en frustreret Tom Hanks er lige i overkanten, men man kan stadig glæde sig over en særdeles veloplagt og underholdende film, der er baseret på en historie fra det virkelige liv.

  Svindel som levebrød
  DiCaprio spiller den 17-årige Frank Abagnale Jr., der har arvet sine svindlertendenser fra sin far. Frank tager dog skridtet videre og gør svindlerierne til sin levevej, til stor frustration for FBI-agenten Carl Hanratty, der ganske enkelt ikke kan få den unge svindler i sit net.
   

  Fuld gas

  Således følger vi Franks svindelnumre rundt omkring i USA og Europa. Med et svindelnummer følger næsten altid en bedårende kvinde, så der er mange gode grunde til at give den gas for unge Frank. Flere gange er Hanratty mere end tæt på at fange Frank, men den unge svindler er ganske snu.

  Troværdigt tidsbillede
  Filmen er vaks og gennemtænkt i sin fortællestil. Det bedste er næsten det gennemført troværdige tidsbillede af 1960'erne, som Steven Spielberg og hans scenografer er lykkedes med.

  Forvirrende spring
  Ligeså vaks, som filmen er i sit udtryk, ligeså vaks bør man være som tilskuer for ikke at tabe tråden i de ofte forvirrende spring i Frank Abagnales "karriere".

  Raffineret humor
  Det bliver dog ikke noget stort problem at holde koncentrationen fanget. Det sørger de veloplagte skuespillere og den flotte scenografi for, godt hjulpet på vej af en raffineret humor. Christopher Walken står for filmens flotteste præstation som Franks far.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023