Falkehjerte (1999)

  En dansk pige, der er besat af fugle, havner sovende om bord på en lastbil sammen med en falk og vågner i Italien.


  DRAMA I BØRNEHØJDE

  Denne danske familiefilm med et charmerende budskab rammer givet plet hos mange børn men er noget ujævn at sluge for de mere voksne.

  Besat af fugle
  Pigen Katja er besat af fugle. Hun går så meget op i fugle, at hendes klassekammerater mobber hende for det. Katja bruger meget tid ude i skoven, hvor hun har øje på en falkerede.

  Med falk i Italien
  En dag bliver det et frygteligt uvejr, og falkeungen falder ud af sin rede. Katja vil selvfølgelig gerne redde den stakkels fugl, og efter en ivrig kamp falder hun i søvn i lastrummet på en lastbil og vågner først næste dag i Italien - sammen med falken. I Italien starter et større drama: En lokal fugleudstopper er nemlig vild efter at få fingre i Katjas falk, men her kommer Katjas nye italienske venner hende til hjælp.

  En slags folkekomedie
  Ganske overfladisk og fejlfyldt fortalt, tydeligvis en familiefilm uden de helt store tekniske ambitioner. Der går fuldstændig kage i herlighederne, da Katja havner i Italien. Herfra bliver filmen til en slags folkekomedie med dramatiske indslag, som kun de mindste kan tage alvorligt.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1999, Danmark, Norge, Tyskland, Italien, Frankrig, Drama, Familie, Børn på film, Dyr på film, 0 min.

  Dansk titel: Falkehjerte
  Instr: Lars Hesselholdt Prod: Ulrik Bolt Jørgensen Manus: Lars Hesselholdt, Pascal Lonhay Foto: Marco Pontecorvo Klip: Molly Marlene Stensgård Mus: Gabriele Ducros, Martin Plante