Wonderland (1999)

  Tre vidt forskellige søstre forsøger at få hverdagen til at hænge sammen i hektiske London.


  OP- OG NEDTURE

  Michael Winterbottoms uhøjtidelige hverdagsdrama er dramatisk stærkt og vedkommende. Uhyre enkelt beskriver det hverdagens komplicerede forhindringer, som de tager sig ud for millioner af mennesker verden over hver eneste dag.

  Alle antenner ude
  Det er med alle antenner ude, at man modtager denne film, der trykker på de fleste følelseskontakter. Historien er gennemført uhøjtideligt fortalt, og skildrer hverdagslivet for en række britiske skæbner så virkelighedsnært som det næsten overhovedet er muligt .

  I grænselandet
  I grænselandet mellem knugende angst og jublende lykke bevæger "Wonderland" sig støt fremad, hele tiden i en stemning af virkelighedsnærhed, der får en til at tænke både frem og tilbage på situationer i ens eget liv. Det er sjældent, at man ser hverdagen så ægte portrætteret som hér.

  Tre London-søstre
  Tre London-søstre lever hver deres vidt forskellige tilværelse i storbyen. Den ene er singleservitrice på jagt efter drømmeprinsen, den anden er fraskilt frisør med en halvstor knægt, den tredje er højgravid i et tilsyneladende idyllisk parforhold.

  Søstrenes forældre har et miserabelt forhold, der kun hænger sammen i fornuftens yderste tråde.

  De store følelser
  De mange små detaljer i beskrivelsen af personerne er uovervindelige og rammer næsten hver gang plet. Følelserne når man er forelsket, bliver brændt af, bliver svinet til, bliver overset eller forbigået - alle disse hverdagsfølelser portrætteres slet og ret fremragende af et unikt hold af dygtige skuespillere.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1999, Storbritannien, Psykologisk drama, Romantik, Erotik, 108 min.

  Dansk titel: Wonderland
  Instr: Michael Winterbottom Prod: Gina Carter, Andrew Eaton Manus: Laurence Coriat Foto: Sean Bobbitt Klip: Trevor Waite Mus: Michael Nyman
  Priser
  • CAN-N - Palme d´Or-nominering